Demonstrație de forță la Marea Baltică. A început un amplu exerciţiu naval al NATO

Northern Coasts 23
Sursa foto: Dr Phil Weir

Un exerciţiu militar naval cu participarea a 14 ţări membre NATO, între care şi SUA, a început sâmbătă în Marea Baltică, sub comandamentul Germaniei.

Aproximativ 30 de nave de suprafaţă şi submarine, circa 19 avioane şi diverse unităţi terestre sunt implicate în acest exerciţiu intitulat „Northern Coasts 23”, precizează marina germană într-un comunicat sâmbătă.

Peste 3.200 de soldaţi se vor antrena „pentru prima oară de la debutul acestui tip de manevre în 2007, în conformitate cu un scenariu realist în cadrul apărării NATO”, a explicat amiralul flotei Stephan Haisch, relatează France Presse, potrivit antena3.ro.

În anii precedenţi, militarii se pregăteau în special pentru contracararea atacurilor piraţilor, teroriştilor şi traficanţilor sau pentru participarea la misiuni internaţionale.

Operaţiunile, preconizate să dureze până în 23 septembrie, se vor desfăşura în principal în apele de coastă ale Estoniei şi Letoniei, inclusiv în spaţiul terestru şi aerian asociat, precum şi în zonele estică şi centrală ale Mării Baltice.

Cele două foste republici sovietice, în prezent membre NATO, sunt situate la frontiera cu Rusia.

Exerciţiile vor fi conduse de amiralul Haisch şi echipa sa din Rostock, oraş portuar din nord-estul Germaniei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: