Skip to content
Prahova Știri locale

Deneş, în localităţile afectate de inundaţii din Prahova: Vom face lucrări hidrotehnice, consolidări de mal, astfel încât tragedia care s-a întâmplat în zilele trecute să nu se mai repete

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat, luni, în localitatea Sângeru, judeţul Prahova, unde patru copii au fost luaţi de o viitură, că vor fi realizate lucrări în zonă pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, scrie news.ro.

Ministrul Ioan Deneş a spus, luni, în judeţul Prahova, că se vor face lucrări în zonă pentru a proteja populaţia.

Vom asigura o secţiune de curgere a cursului de apă, iar acele aluviuni luate din cursul de apă vor fi depuse pentru a asigura o minimă protecţie în această zonă pentru ca nu cumva, Doamne-fereşte, să se întâmple din nou, să se repete această tragedie. (…) Din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, deja am avut o discuţie cu ieri cu premierul României, cu doamna Viorica Dăncilă, din fondul de rezervă se vor aloca sume, iar din aceste sume, conform legii, pe situaţii de urgenţă, prin procedură simplificată, în acest an vom face lucrări hidrotehnice, consolidări de mal, regulizare de curs de apă şi alte lucrări care se impun în această zonă astfel încât necazul, tragedia care s-a întâmplat în zilele trecute să nu se mai repete pe viitor”, a explicat Deneş.

La sfârşitul săptămânii trecute, patru copii au fost luaţi de viitură la Sângeru, în judeţul Prahova.

Trei dintre ei au fost găsiţi de pompieri, al patrulea fiind încă dat dispărut. Căutările copilului au continuat şi în cursul zilei de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *