Skip to content
Media

Denise Rifai a demisionat de la Realitatea, acuzând o ”incompatibilitate evidentă” cu linia editorială a postului

facebook.com

Denise Rifai a anunţat că a demisionat de la Realitatea Plus, după nouă ani de activitate la acest post de televiziune, motivându-şi decizia prin faptul că între ea, în calitate de jurnalist, şi „noua linie editorială a postului“ a apărut incompatibilitatea.

„Ştiu că mă aşteptaţi mâine seară să fim împreună la «Legile Puterii». Mai ales acum, într-o astfel de situaţie când România este într-o criză despre care nimeni nu poate spune cum şi mai ales când se va încheia“, a scris Denise Rifai pe pagina sa de Facebook.

„O să vă spun şi dumneavoastră ce am hotărât încă de joi la prânz, înainte de a intra în emisie. Am decis să demisionez de la Realitatea şi este un act Unilateral. Iar motivul este unul cât de poate de simplu: între mine ca jurnalist şi noua linie editorială a postului s-a instalat o incompatibilitate evidentă“, a a adăugat jurnalista.

Rifai a mărturisit că nu poate lucra în noul climat, dar şi că Realitatea TV, „care astăzi nu mai e“ îi va rămâne în suflet: „Eu sunt Denise Rifai. moderator si realizator al emisiunii «Legile Puterii». Şi aşa o să rămân! Şi nu pot lucra ca profesionist şi om care am trăit zi de zi prin emisiunea pe care o realizam, în acest nou climat pe care cu siguranţă l-aţi remarcat şi dvs. Plec aşadar de la noua Realitatea Plus, dar cu acea Realitatea TV care astăzi nu mai e, în suflet! Sunt mulţumită că am avut parte de 9 ani de activitate jurnalistică aşa cum scrie la carte, în această televiziune care, în toţi anii aceştia, a fost o insulă de independenţă jurnalistică. Poate singura!“.

La finalul textului său, Rifai le-a promis „iubiţilor ei telespectatori că îi ia cu ea acolo unde o să meargă şi ea“, dar a avut şi o replică tăioasă: „Ştiţi ce nu pricep unii? Că presa nu se vinde. Se face! Iar eu sunt şi rămân jurnalist“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *