Skip to content
Politică

DENUNȚ devastator contra lui Ghiță: Șantaj și amenințare! DOCUMENT

www.expresspress.ro

A apărut un DENUNȚ devastator împotriva deputatului PRU Sebastian Ghiță. Acuzațiile se referă, printre altele, la șantaj și la amenințare.

Este vorba despre un denunț trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) de către Cristinel Toader (fost șef al Poliției Locale Ploiești, arestat recent într-un dosar al DNA). Documentul descrie stilul în care deputatul Sebastian Ghiță, cercetat în mai multe dosare penale ale DNA, ar fi reușit să pună mâna pe cea mai mare firmă de panotaj din Ploiești.

Cristinel Toader povestește în denunț cu lux de amănunte presiunea la care l-ar fi supus deputatul Sebastian Ghiță, prin fostul primar Iulian Bădescu (și el trecut prin arest preventiv, în altă speță a DNA), pentru a-și ceda pachetul majoritar de acțiuni din firma de panotaj către fondatorul România TV. În prima fază, Iulian Bădescu (care pe atunci, în 2008, era consilierul primarului PDL Andrei Volosevici) i-ar fi sugerat lui Toader să cedeze 50% din firmă în favoarea lui Ghiță, în caz contrar urmând să fie scos de pe piața de publicitate. În 2012, pe când Bădescu devenise primarul Ploieștilor, acesta l-ar fi chemat la o discuție cu Sebastian Ghiță, unde i s-ar fi transmis o amenințare, ca să cedeze restul de acțiuni, în caz contrar afacerea având de suferit. Bădescu ar fi intervenit și l-ar fi îndrumat pe Toader „să tacă pentru că va avea el grijă să fie bine”, se arată în denunțul citat.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv o copie a denunțului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *