Skip to content
Politică

Departamentul de Stat al SUA analizează luarea unor măsuri împotriva Rusiei în cazul Skripal

local10.com

Statele Unite analizează o serie de opţiuni privind luarea unor măsuri împotriva Rusiei după atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în oraşul britanic Salisbury, a anunţat sâmbătă Departamentul de Stat al SUA, relatează tass.com.

„Statele Unite iau în considerare o serie de opţiuni pentru a răspunde acţiunilor scandaloase ale Rusiei în Marea Britanie, atât pentru a ne demonstra solidaritatea cu aliatul nostru, cât şi pentru a trage la răspundere Rusia pentru încălcarea evidentă a normelor şi acordurilor internaţionale. Departamentul de Stat nu anunţă nicio acţiune astăzi, dar va lua măsuri şi va informa în privinţa acestora”, a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Vineri, o sursă din cadrul Administraţiei Trump citată de televiziunea CNN a precizat că „preşedintele urmează să primească o recomandare din partea consiliului său pentru Securitate Naţională privind expulzarea mai multor diplomaţi ruşi din SUA, ca răspuns la otrăvirea unui fost spion şi a fiicei sale în Marea Britanie”.

Între timp, reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Chijov, susţine că atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în oraşul britanic Salisbury este „o poveste falsă folosită în scopuri specifice”.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică. Rusia a respins toate acuzaţiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *