Skip to content
Societate

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni deschide selecţia pentru proiecte dedicate românilor din Ucraina

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunţă deschiderea procesului de selecţie a asociaţiilor, fundaţiilor şi a altor organizaţii nonguvernamentale în vederea derulării Programului de acordare de burse elevilor etnici români înscrişi în şcolile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina.

Bursele se acordă elevilor etnici români cu domiciliul în Ucraina, care studiază în şcolile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din sistemul de învăţământ preuniversitar din Ucraina, înscrişi în anul şcolar 2021-2022. În cadrul programului, vor beneficia de burse elevii etnici români din clasele I-IV, cuantumul bursei acestora fiind de 2.000 de lei pentru un elev, arată DRP.

Sunt eligibile pentru a participa la procesul de selecţie toate asociaţiile, fundaţiile sau organizaţiile nonguvernamentale care aparţin etnicilor români din Ucraina şi au ca obiect de activitate păstrarea, afirmarea şi/sau promovarea identităţii culturale, lingvistice, religioase, etnice a românilor de pretutindeni, cu sediul în regiunile din Ucraina.

Asociaţiile, fundaţiile sau organizaţiile nonguvernamentale trebuie să fie înregistrate atât din punct de vedere legal, cât şi fiscal în Ucraina şi să demonstreze că au capacitatea de a desfăşura în bune condiţii procesul de selecţie a beneficiarilor de burse.

Termenul pentru transmiterea documentelor este 15 septembrie, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul DRP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *