Skip to content
Politică

Deputat ALDE, acuzații grave: Este un dictat pentru care ar fi invidioşi şi liderii partidului comunist

" "

Deputatul Ion Cupă, exclus din ALDE, susţine că cei vizaţi de excludere nu au primit dreptul de a-şi apăra punctele de vedere, motiv pentru care decizia a fost „un dictat de care ar fi invidioşi şi liderii de tristă amintire ai partidului comunist”.

„Excluderea şi radierea mea din rândul membrilor ALDE sunt decizii luate profund nestatutar. Transformarea unei şedinţe informale în Birou Politic Executiv al Partidului şi excluderea unor oameni care au fondat şi consolidat partidul reprezintă un demers total antidemocratic şi antiliberal. ALDE şi liderul său devin, şi prin această decizie, din apărătorii drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti inamicii acestor valori şi principii liberale”, scrie Cupă pe Facebook.

" "

Acesta adaugă că „a nu da posibilitatea celor vizaţi pentru excludere să-şi apere în instanţele partidului punctul lor de vedere este un dictat pentru care ar fi invidioşi şi liderii de tristă amintire ai partidului comunist”.

Din punctul său de vedere, mai scrie deputatul, este şi va rămâne membru ALDE, liderul organizaţiei judeţene ALDE Dolj şi vicepreşedinte naţional al partidului.

„Îmi voi păstra calitatea de membru şi funcţiile pe care le deţin în partid prin hotărârea instanţei judecătoreşti. Deciziile luate, în mare grabă, în Delegaţia Permanentă din 26 august, sunt lovite de nulitate, pentru că întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar. Prin urmare: protocolul PSD-ALDE nu a fost denunţat din punct de vedere legal, retragerea de la guvernare nu este, astfel, operaţională, aprobarea susţinerii candidaturii domnului Mircea Diaconu devine una lipsită de suport legal, Alianţa cu ProRomânia este lovită de nulitate. De altfel, toate documentele ALDE, care au fost generate ulterior acestei Delegaţii Permanente din 26 august sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, aşa cum s-a anunţat public, într-o întâlnire informală”, scrie deputatul.

Acesta cere „reintrarea în legalitate a activităţii partidului” şi demisia tuturor celor care, „în dispreţul legii fundamentale a partidului”, au organizat şi dispus aceste măsuri care nu urmăresc altceva decât destructurarea partidului şi predarea lui în mâinile unora care nu au nici cea mai mică legătură cu liberalismul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *