Skip to content
Politică

Deputat PDL s-a răzgândit. Cine vrea să fie premierul PNL

Un deputat PDL s-a răzgândit. Acesta nu mai dorește să fie Cătălin Predoiu premier, susținut de o posibilă majoritate parlamentară în jurul PNL:

Astfel, deputatul Cezar Preda a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă de la Buzău, că i-ar fi pe plac un premier buzoian.

„Aș vrea să avem premier buzoian, dar treaba este complicată, în sensul că trebuie făcută o majoritate, or ei (alianța din jurul PSD, n.r.) se agață cu toate puterile. Alegeri anticipate nu se pot face, pentru că nu ai un sistem electoral și ajungi tot aici; le faci și ajungi tot cu cinci sute și ceva de parlamentari. Sistemul se va schimba cel mai devreme până la 1 aprilie-1 mai, dacă se merge în ritm accelerat; nu știm ce a discutat domnul președinte cu premierul. Apoi, când să faci alegeri anticipate? În toamnă, probabil. Dar dacă se prefi­gurează o nouă majoritate, nu știm cu cine o vom face”, a declarat Preda, în conferința de presă susținută la Buzău, potrivit presei locale.

În același timp, Cezar Preda a mai adăugat că nu este posibil ca județul Buzău să nu treacă prin alegeri parțiale locale. Acesta e de părere că este necesară o regândire a sistemului de finanțare a partidelor politice, relatează DCnews.ro.

„Pentru noi este foarte important acest lucru, ca să nu se mai permită ceea ce s-a întâmplat, că nu poți face față Partidului Social Democrat, care are tot. Iar în Buzău, este ca la Buzău, nu poți face față”, a conchis Cezar Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *