Deputat PNL anunță cine va fi prezidențiabilul ACL, dacă Iohannis va fi declarat incompatibil

Sunt tot mai multe informații în presă despre un potențial termen al lui Klaus Iohannis în procesul cu ANI, ce ar putea avea loc în perioada imediat următoare. 

În cazul în care Iohannis va fi declarat incompatibil de inspectorii ANI, ACL are deja soluția pregătită, anunță Radu Zlati, deputat PNL. 

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la titanul.ro, Zlati precizează că prim- vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu este alternativa ACL la alegerile prezidențiale din această toamnă, în cazul în care Iohannis va fi declarat incompatibil de ANI.

”În primul rând, practicile juridice nu ne oferă date care să ne spună că o soluție definitivă a cauzei ANI vs Iohannis ar putea să apară până la data desfășurării alegerilor. În al doilea rând, soluția pe fond dată de către Tribunal în acest caz precum și jurisprudența mă fac să fiu încrezător că domnul Iohannis va câștiga procesul cu ANI. Deci există toate datele pentru ca domnul Klaus Iohannis să candideze pentru Cotroceni, iar în decembrie PNL să ofere țării un președinte liberal pentru un mandat întreg”, explică Zlati.

”În cazul improbabil în care o soluție în favoarea ANI va fi dată iar ACL va putea propune un alt candidat, probabil ACL nu va repeta procedurile interne greoaie din iulie, din lipsă de timp, și se va merge pe mâna candidatului PDL, Cătălin Predoiu.

O alianță precum ACL poate strânge semnăturile necesare depunerii dosarului de candidat la BEC, în două zile”, precizează Zlati. 

Este totuși greu de crezut că structurile de partid ale PNL și PDL din teritoriu pot strânge 200.000 de semnături în două zile, în situația în care, pe parcursul a mai mult semnături, ACL a strâns aproximativ 600.000 de semnături, după cum a afirmat Vasile Blaga.

Întrebat de titanul.ro dacă Teodor Meleșcanu ar putea fi o soluție pentru ACL, deputatul PNL a precizat că ”nu crede că domnul Meleșcanu ar fi o soluție pentru ACL, ar putea fi o soluție pentru alte grupuri politice sau de interese.

Vă readuc aminte că domnul Meleșcanu nu a fost propunerea PNL pentru funcția de director al SIE, ci a președintelui Băsescu. În consecință, în ciuda unor elemente din CV, domnul Meleșcanu, nereprezentând PNL, nu ar putea reprezenta nici ACL în ansamblul ei.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: