Skip to content
Politică

Deputat PNL, ipoteză alarmantă: ce îi pregătesc PSD – ALDE președintelui Iohannis

newsar.ro

Una dintre vocile puternice din cadrul Partidului Național Liberal (PNL) lansează o ipoteză alarmantă cu privire la planul coaliţiei de guvernare privind limitarea competenţelor preşedintelui Klaus Iohannis.

Concret: Ioan Cupşa, membru în Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, a afirmat miercuri că PSD şi ALDE urmăresc să îl scoată pe Iohannis definitiv din procedura de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

„Constatăm prin textul propus astăzi, preşedintele nu mai are nicio competenţă cu instalarea conducerii ÎCCJ. Asta este voinţa politică a celor de la Putere de a-l scoate pe preşedintele României complet din procedura de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Înaltei Curţi”, a precizat Cupşa la finalul şedinţei comisiei, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Opoziţia a solicitat suspendarea lucrărilor acestei comisii până când va fi cerut un punct de vedere Comisiei de la Veneţia, însă solicitarea a picat la vot. Liberalul a explicat că la această şedinţă a fost o primă lectură a propunerilor făcute de către PSD, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc dezbateri şi vot pe amendamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *