Deputat PNL, ipoteză care anunță un potențial dezastru pentru ACL

OUG privind migrația aleșilor locali produce deja efecte extrem de importante. Un număr uriaș de aleși locali, în special de la PNL, au decis să părăsească partidul în favoarea PLR sau PSD, iar premisele ne indică faptul că situația ar putea escalada pentru liberali, dar și pentru cei din PDL.

Într-un interviu acordat pentru jurnaliștii de la titanul.ro, Radu Zlati, deputat PNL de Cluj, lansează o ipoteză care ar reprezenta un adevărat dezastru pentru ACL.

Întrebat ce impact ar putea avea asupra ACL OUG privind migrația aleșilor locali, Zlari a precizat următoarele: ”În acest moment este greu de anticipat amploarea plecărilor. Teoretic ar putea afecta până la circa 30% din numărul aleșilor locali ai ACL (dacă ar fi să mă iau după exodul parlamentarilor). Desigur plecări mai importante vor avea loc în acele județe în care PSD are președinți de CJ, sau acolo unde președinți de CJ membri ai ACL vor trece la PSD/PLR, sau vor transmite semnale în acest sens. Dar sper că pierderile se vor plasa mult mai jos de acel 30%, deoarece actul legislativ care permite migrația are unele puncte care, odată exploatate de către ACL, ulterior plecării acelor aleși locali din partidele din care făceau parte în mai 2012, vor duce la pierderea mandatelor prin hotărâri ale instanțelor”.

”Cred că nu numai onoarea aleșilor noștri locali, dar și interesul lor,este să rămână în cadrul PNL, respectiv PDL. La ora actuală nu cunosc nume de primari sau consilieri PNL sau PDL din județul Cluj care să se manifestat în direcția plecării la alte partide. La urma urmei aceștia au fost propuși pe liste în 2012 de către exact aceiași oameni care conduc în acest moment partidele membre ale ACL – am încredere în discernământul acestor lideri, fie că ei se numesc Tișe, Buda sau Nicoară”, a mai explicat deputatul PNL pentru titanul.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: