Skip to content
Politică

Deputat PNL le-a pus gând rău consulilor numiți de Victor Ponta

Andrei Zaharescu şi Victor Socaciu riscă să rămână fără funcţia de consul după ce deputatul PNL Costel Alexe a cerut Guvernului să îi retragă pe cei doi pe motiv că nu au nicio treabă cu diplomaţia, arată Romaniatv.net.

„Dragi colegi, doamnelor si domnilor,

Opriti haosul si degringolada din MAE pana cand nu va fi prea tarziu!

Solicit urgent Ministerului Afacerilor Externe sa se distanteze de masurile cu caracter politic luate in ultimul timp de Guvern si politrucii din MAE.

Solicit, de asemenea, comisiilor parlamentare pentru politica externa sa ia in discutie aceasta chestiune urgenta care risca sa izoleze Romania in plan extern si sa compromita relatiile cu partenerii europeni si internationali! Masurile trebuie sa vizeze instituirea unui acord politic pentru ca sinecurile sa fie oprite, iar incompetenții retrasi urgent de la posturi! (…).

Alta dezvaluire a presei l-a privit pe fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta si consilier al premierului. Andrei Zaharescu, recrutat initial in Executiv, a fost rasplatit, dupa un mandat sters la pupitrul purtatorului de cuvant al Guvernului, cu un post bine platit si foarte indepartat. Tocmai in Africa de Sud, cu titulatura de Consul General. Jurnalistii au relatat de curand ca acesta nu are nici o activitate notabila, singurele marturii pentru activitatea sa fiind cele de la o petrecere de ziua Romaniei, alaturi de prietena sa si de alti petrecareti fericiti.

Tot o numire cu cantec s-a produs si pe continentul american. Astfel, cele mai importante consulate au ajuns refugii sinecuriste pentru camarila pesedista. Anul trecut, MAE a trimis in Canada, intr-unul din cele mai importante consulate care deserveste o numeroasa comunitate romaneasca, un cantaret de folk, singura calitate fiind carnetul de partid. Victor Socaciu este de peste un an de zile Consul General al Romaniei la Montreal. Aceasta rasplata a venit dupa ce Socaciu a pierdut un post de deputat la alegerile din 2012 si dupa ce munca de secretar de stat pentru a rezolva problemele revolutionarilor s-a dovedit a fi prea epuizanta. Nimeni nu stie ce face Victor Socaciu in Canada, daca sustine doar concerte sau se ocupa si de reteaua electorala a PSD?”, a declarat Costel Alexe.

Sursa Foto: propolitica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *