Skip to content
Politică

Deputat PNL, reacție dură la amenințarea UE: Țăranul român e bun doar să-l cocoșați?

presalocala.com

Un deputat PNL răspunde dur după ce a apărut riscul ca Uniunea Europeană să îi impună infringement României (sancțiune pentru nerespectarea normelor comunitare).

Este vorba despre parlamentarul de Ilfov Daniel Gheorghe. Politicianul a reacționat, marți, pe Facebook după ce, cu o zi înainte, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că țara noastră riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporție de 51%, produse românești provenite de pe lanțul scurt.

CITIȚI ȘI: Ministrul Agriculturii avertizează: România riscă pedeapsă de la UE!

Concret, Daniel Gheorghe s-a arătat revoltat din cauza comportamentului mult prea indulgent al autorităților române față de corporațiile transnaționale, fapt care – culmea! – nu a atras niciun infringement din partea Bruxellesului.

Redăm mai jos mesajul complet al PNL-istului:

„Comisia Europeană ne-ar amenința cu un ,,infridgement,, pe legea cu 51% produse agro-alimentare românești pe lanțul comercial scurt. Trecând dincolo de ifose deontologice ar trebui să fim realiști și să nu uităm că unul dintre domeniile industriale cu cel mai puternic ,,lobby,, la nivel de Bruxelles este reprezentat fix de zona de ,,retail,,. Nu mai spun că atunci când corporații transnaționale puneau de un monopol ori cartel în piața noastră, când astfel de entități străine beneficiau de ajutoare de stat, favoruri fiscale ori chiar de păsuirea organelor de control financiar, nimeni de la Bruxelles nu ne mai ,,infrigea,, cu nimic. Să înțeleg că noi, românii, nu avem dreptul să ne dezvoltăm o piață agricolă internă sănătoasă și să susținem capitalizarea și dezvoltarea producătorului autohton ? Iar consumatorii să fie obligați să consume tot felul de verdețuri ciudate modificate genetic, mere artificiale umflate cu injecții și ,,pulpe americane,, rămase de prin rezerva militară a războiului rece ? Nu-i așa domnilor de la Bruxelles, țăranului român e bun doar să-l cocoșați voi să vă care lăzile cu mărfuri din import la un salariu de mizerie ori să stea în picioare 12 ore să vă culeagă măceșele și murele, că o afacere mică și profitabilă nu are voie sa dezvolte, că vă încurcă vouă socotelile ? Piață de desfacere pt ce nu vreți voi să aruncați la gunoi și sursă de mână de lucru ieftină nu dorim să fim, din contră, noi credem în necesitatea susținerii capitalului autohton și al întreprinzătorilor români; suntem convinși că. doar așa. prin extinderea capitalului românesc și a proprietății autohtone asupra resurselor economice putem asigura o bunăstare reală a cetățenilor acestei țări. Noi, Partidul Național Liberal, apărăm capitalul autohton și credem într-o economie românească solidă care să nu mai fie călcată în picioare de comisari și birocrați, fie ei și de la Bruxelles !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *