Skip to content
Politică

Deputat PNL, reacție tranșantă. Liberalul explică demersul PNL prin care se cere demisia lui Tăriceanu

După ce senatorul PNL Cristian Bodea a cerut, miercuri, în plenul Senatului, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru interpretarea votului în cazul Şova, deputatul liberal Mihai Voicu a explicat, miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3, demersul PNL prin care se cere demisia președintelui Senatului.

„Aceasta e abordarea politică la care avem dreptul. Am considerat că interpretarea abuzivă a prevederilor procedurale a fost făcută strict de la domnul Tăriceanu putere”, a afirmat deputatul PNL.

În același timp, Mihai Voicu a adăugat că, în afară de clarificarea procedurală pe care o va face Curtea Constituţională, PNL a considerat că Tăriceanu trebuie să îşi piardă funcţia.

„De-a lungul timpului (…) în toate cazurile, în afară de cazul Şova, s-a votat cu majoritatea simplă. Însuşi Senatul României, de mai multe ori, a votat aceste solicitări cu majoritatea simplă. Numai în cazul Şova s-a votat cu majoritate absolută”, a subliniat Mihai Voicu.

Totodată, deputatul Mihai Voicu a arătat că este „inevitabil” să se ajungă la o revocare, prin majoritate parlamentară, ca urmare a faptului că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu refuză să îşi dea demisia, informează Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *