Skip to content
Politică

Deputat PNL, solicitare inedită către Cherecheş: să-şi dea demisia, din iubire pentru Baia Mare!

" "

Un deputat PNL îi adresează o solicitare inedită lui Cătălin Cherecheş, primarul reales al municipiului Baia Mare: să-şi dea demisia din funcţia edilitară, în semn de iubire pentru localitate.

Este vorba despre deputatul Mircea Dolha, care îi solicită lui Cherecheş acest lucru într-o scrisoare deschisă trimisă, luni, PSnews.ro.

" "

CITIŢI ŞI: Cătălin Cherecheș a ieșit din închisoare pentru a depune jurământul

Redăm mai jos textul integral al scrisorii lui Dolha:

„Destinul unei comunități e mai presus de destinele individuale ale celor care  o alcătuiesc, iar neșansa individuală  nu are dreptul să afecteze șansa unei comunități.

După calificarea în finala scurtă, șansa pentru Baia Mare  – o șansă reală, care nu trebuie ratată – este obținerea titlului de capitală europeană a culturii.  Suntem convinși, domnule Cătălin Cherecheș,  că sunteți de acord cu aceste aserțiuni, pe are le-ați vehiculat public de atâtea ori.

Neșansa individuală a dat naștere unui paradox: tocmai dumneavoastră, inițiatorul și promotorul acestei candidaturi,  ați devenit principala piedică în adjudecarea acestui titlu. Nu are rost să ne amăgim, mințindu-ne că titlul ar putea reveni Băii Mari, un municipiu condus de un primar trimis în judecată pentru fapte de corupție. Când e vorba de criterii europene, chiar și simplele suspiciuni sunt arhisuficiente pentru descalificare. Cu alte cuvinte,  oricât de funcțional e principiul prezumției de nevinovăție și indiferent care va fi verdictul justiției, șansele ca Baia Mare să devină capitală europeană a culturii sunt nule, câtă vreme sunteți un primar cu problemele menționate. Iar timpul nu mai are răbdare, căci decizia finală a desemnării câștigătorului se apropie cu repeziciune.

Domnule Cătălin Cherecheș, Baia Mare a dovedit și în aceste alegeri locale că vă iubește, iar dumneavoastră sunteți obligat să le răspundeți băimărenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declarații. Și cea mai bună dovadă a faptului că iubiți din suflet Baia Mare și pe locuitorii săi, mai mult decât funcția de primar, e să vă înaintați demisia, după depunerea jurământului de azi. E  gestul care ar reda Băii Mari șansa de a deveni capitală europeană a culturii. E gestul  care ar dovedi că ați crezut cu adevărat în ideea candidaturii și că vă pasă sincer de destinul comunității. Iar băimărenii vor înțelege în mod corect că demisia nu e o recunoaștere a vreunei vinovății, ci o recunoaștere a faptului că iubiți atât de mult orașul, încât efectiv sunteți în stare de orice de dragul Băii Mari. Inclusiv să demisionați din funcția de primar; o demisie dată din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului și al băimărenilor.

Domnule Cătălin Cherecheș, nu vă cerem decât un lucru firesc, în acord cu numeroasele dumneavoastră declarații: să arătați fără echivoc că iubiți cu adevărat Baia Mare și pe băimăreni, așa cum de altfel merită această comunitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *