Skip to content
Politică

Deputat PNL vrea amnistie pentru aleşii locali incompatibili. Ce spune despre Iohannis

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, este convins că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, achitat în primă instanţă în procesul cu ANI, va câştiga anul viitor şi recursul. Gheorghe Dragomir crede însă că, după alegerile prezidenţiale, parlamentul ar trebui să voteze o lege a amnistiei care să absolve miile de aleşi locali care pierd procesele cu ANI.  

Deputatul PNL de Constanţa, Gheorghe Dragomir, a anunţat într-o conferinţă de presă că „după ce Klaus Iohannis iese preşedinte, cred că lucrurile vor fi cântărite corect, nu cred că justiţia poate să cântărească altfel”. Făcând referire la zecile de aleşi locali PNL din judeţul Constanţa, care sunt în pericol să-şi piardă mandatele în urma procesului cu ANI, deputatul crede că ar trebui votată o lege a amnistiei, special pentru aleşii locali incompatibili. „Este o aberaţie ce li se întâmplă, ei sunt delegaţi într-o instituţie regională de interes public.Nu sunt remuneraţi, nu au putere de decizie, sunt practic reprezentanţii Unităţilor Administrativ Teritoriale” a comentat Gheorghe Dragomir. 

“După alegerile prezidenţiale, aleşii incompatibili să fie repuşi în drepturi” 

Liberalul constănţean admite că modificarea legii serviciilor comunitare a fost respinsă,”dar o să o reluăm”, precizând că legea care ar fi aprobată “nu înseamnă că îi şi absolvă pe cei din perioada anterioară”. Vorbind însă despre legea amnistiei şi graţierii,” aş fi de acord, m-aş opri doar la aleşii locali, aş da-o pentru miile de consilieri locali din CA-urile regiilor şi ale şcolilor, pentru că urmează şi aceştia. Sunt mii şi mii la nivel naţional. Nu mi se pare normal”. Aşa că Gheorghe Dragomir mai cere puţină răbdare.

“Eu sper că parlamentul, când se va linişti după alegerile prezidenţiale, va hotărî repunerea în drepturi a acestor oameni care nu fac decât să reprezinte administraţia în aceste consilii. Prin amnistie a actelor, pe perioada respectivă”
 
sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *