Skip to content
Politică

Deputat PSD, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea definitivă a deputatului PSD Vasile Gliga la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, potrivit realitatea.net.

Judecătorii Instanței Supreme au respins ca nefondat apelul formulat de Vasile Ghiorghe Gliga şi au menţinut decizia luată pe 12 februarie de un alt complet.

Vasile Gliga a fost trimis în judecată în ianuarie 2014, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-au acuzat că a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerată din bugetul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, în septembrie 2014, deputatul PSD a fost găsit în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, întrucât a avut, în mandatul 2008-2012, simultan, în perioada 19 decembrie 2008 – 13 mai 2010, şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *