Skip to content
Politică

Deputat PSD, despre Iliescu: „Nu-i reproșează nimeni că ar fi comunist”

Un tânăr deputat social-democrat vorbește de relația pe care o are cu Ion Iliescu și despre respectul pe care îl poartă pentru fostul președinte al României.

Ionuț Vulpescu spune că l-a reprezentat la numeroase întâlniri și nimeni nu i-a reproșat că Ion Iliescu ar fi comunist.

„O problemă de principiu, pentru mine, legată de relația cu Ion Iliescu. Nu mă explic, nu mă scuz, nu acuz pe nimeni. Mi-am dat demisia din Administrația Prezidențială, în ianuarie 2005 și am intrat, la 29 de ani, în PSD, aflat în opoziție, pentru Ion Iliescu. Educația mea, mediul din care provin, toate astea fac din mine un om de stânga. A fi de stânga, în România actuală, devine o povară, ceva de ocară. Lucru extrem de grav”, a spus Ionuț Vulpescu.

„Am fost prezent, în acești ani, la nenumărate întâlniri, în țară și străinătate, alături de Ion Iliescu. L-am reprezentat, de zeci de ori, la reuniuni internaționale. Nimeni nu i-a reproșat că ar fi „comunist”. În schimb am văzut că este ascultat cu respect, că are o înțelegere profundă a fenomenelor politice și sociale, și, spre deosebire de mult prea mulți lideri politici de azi, de stânga sau de dreapta, are o gândire profund democratică. Nu-mi este rușine de faptul că m-am format politic alături de Ion Iliescu. Fiecare decide ce crede că este mai bine, și își asumă răspunderea pentru decizia luată. Eu sunt alături de președintele Ion Iliescu, și nu îmi schimb decizia”, a adăugat deputatul PSD.

„Stânga are nevoie de toți cei care se regăsesc în valorile și principiile ei. Nimeni nu deține adevărul absolut. Nimeni nu se poate erija în judecător suprem. Politica nu se rezumă la un steril joc pentru putere. Fără oamenii care cred în tine, fără respectul lor, care se cucerește prin tot ceea ce faci, nu poți realiza nimic. Asta am învățat, printre altele, de la Ion Iliescu”, a conchis Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *