Deputat PSD: Greva profesorilor este deturnată de AUR

PRESAMM.RO
PRESAMM.RO

Deputatul PSD Radu Cristescu a declarat joi, la Antena 3, că greva salariaților din educație a fost „deturnată” de partidul AUR.

„Acest protest este deturnat de AUR, nu vorbesc aici de profesorii de bună credință. Sunt foarte mari presiuni pe profesori pe grupuri (de socializare precum WhatsApp), se spune ‘Nu cedați, nu cedați, nu cedați”, a declarat deputatul.

El a fost contrazis de o profesoară aflată în direct care a spus că nu se poate ca profesorii să aibă salarii mai mici decât ale șoferilor de la Guvern și că este nemulțumită de oferta Guvernului și nu are nicio legătură cu AUR. „Știți cine mă influențează pe mine? Fluturașul de salariu”, a adăugat profesoara, ea spunând că sunt mulți profesori care au intrat în sistemul educațional și nu au bani să-și trimită copiii la mare în vacanță.

Reacția unui lider sindicalist

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat anterior, la Antena 3, că nu a pierdut controlul asupra profesorilor.

„Nu este vorba de controlat, eu nu controlez. Nu este vorba de pierderea controlului, v-am spus, este vorba de mandat. Este altceva. Este ceea ce negociez în numele lor. Am primit un mandat, mandatul a fost îndeplinit parțial. Le-am prezentat rezultatele. Au spus clar că este insuficient și au stabilit limitele unui nou mandat. Eu nu pot face altceva decât ceea ce vor colegii. Nu este grevă pe persoană fizică, este o grevă a colegilor noștri. Ei sunt singurii în măsură să spună”, a afirmat el.

Întrebat dacă sunt agitatori în grupurile profesorilor, el a răspuns: „S-ar putea să fie, nu am de unde să știu”. „Nu pot să controlez ce apare pe grupurile de Facebook, pe grupurile profesorilor. Eu încerc să plec de la buna credință, discutând clar cu liderii noștri de sindicat și cu membrii noștri de sindicat. Și le cer categoric, orice intervenție externă, orice intervenție politică să fie respinsă ferm”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: