Skip to content
Politică

Deputat PSD, scrisoare de ajutor către Klaus Iohannis: „Nu credeam să ajung să vă scriu vreodată…”

Un deputat PSD a postat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis.

Radu Popa, fost consilier al premierului Ponta, se descrie ca „un tânăr deputat” care vrea să facă bine pentru cei ce l-au ales și îi cere președintelui României să nu lase modificarea legilor electorale pe mâna „politicienilor cercetaţi penal tocmai pentru violarea democraţiei”, făcând trimitere tocmai la Ordonanța 55, susținută de partidul său.

De asemenea, acesta îl elogiază pe Klaus Iohannis, pe care îl consideră drept „ultima rezervă de democraţie instutuţională în faţa unui lidership politic sufocat de trepăduşi versatili, acomodaţi doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor”.

„În aceste zile, liderii partidelor parlamentare se pregătesc sa rescrie legile electorale și Constituția. Din respect pentru cei 6.2 milioane de români care au cerut prin votul lor o schimbare fundamentală și pentru că de 25 de ani asistăm la jefuirea unei națiuni, i’am transmis președintelui Klaus Johannis o scrisoare deschisa în care i’am solicitat să nu accepte modificarea legilor electorale de către cei care au dosare penale tocmai pentru violarea democrației.
SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI KLAUS WERNER JOHANNIS,
PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
Stimate Domnule Preşedinte,
Nu credeam să ajung să vă scriu vreodată. Sunt un tînăr deputat, la primul mandat parlamentar şi caut să fac ceea ce bine pentru cei care m-au ales si pentru România copilului meu.
În ultimele zile, opinia publică din România şi ambasadele ţărilor occidentale au fost martorii unui evantai de declaraţii, venite după consultările pe care le-aţi iniţiat, în vederea revizuirii Codului Electoral şi a Constituţiei. Pentru toţi parlamentarii, acesta este un moment foarte bun de reflexie şi, de ce nu, de necesară introspecţie.
Domnule Preşedinte,
Chiar dacă am apelat la o scrisoare deschisă, nu cred că sunt prea mulţi politicieni de prim-rang, interesaţi de ceea ce urmează să vă spun. Speranţa respiră greu printre liderii mari ai României de azi.
Votul din 16 noiembrie, cel căruia îi datoraţi totul,este rezultatul unei disperări. Strigătul românilor plecaţi prin lume, pentru o pâine mai albă, vă obligă, Domnule Preşedinte, să nu traversaţi podul spre politicienii ultimilor 25 de ani şi spre modul lor de contorsiona interesul national. Din această cauză şi din alte 22 de milioane de motive, consider că titularii zgomotoaselor dosare penale care populează Guvernul şi Parlamentul ar trebui excluşi de la masa la care se croiesc Codul Electoral şi Constituţia. Reforma Codului Electoral şi a Constituţiei nu pot fi făcute de politicieni cercetaţi penal tocmai pentru violarea democraţiei (dosarul “Referendumului”). Augmentarea sistemului de vot pentru românii din Diaspora, ar fi ușor ciudat să fie lăsată la îndemâna celor care au arătat, când au avut ocazia, că resping ADN-ul libertăţilor fundamentale.
Personal, nu consider că îmi datoraţi un răspuns pentru ceea ce v-am scris. Dar îmi permit să cred că aveţi obligaţia faţă de cei care v-au votat, să le cereţi tuturor celor care sunt cercetaţi penal, să nu pretindă un loc la masa democraţiei. E atributul Dumneavoastră constitutional şi moral. Se bazează pe 6,2 milioane de voturi. Am putea spune că s-ar face dreptate până la capăt . Sau că e un pas spre România lucrului bine făcut. Oricum, e timpul dreptăţii. E vremea adevărului. Vocile românilor zgribuliţi pe la cozile ambasadelor cer să fie ascultate în Palatul Cotroceni şi în Palatul Victoria.
Pentru că cei care votează au întotdeauna dreptate. Iar corupţia este principala cauză a sărăciei. Această situaţie trebuie să înceteze!
Dacă Traian Băsescu s-a pronunţaţ public împotriva penalilor înşurubaţi prin diferite fotolii ale Puterii, Dumneavoastră, votul din 16 noiembrie, nu vă oferă spaţiu de negociere.
Închei, Domnule Preşedinte, constatând că astăzi, sunteţi ultima rezervă de democraţie instutuţională în faţa unui lidership politic sufocat de trepăduşi versatili, acomodaţi doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor. De 25 de ani.
Cu respect,
Radu Popa,
deputat de Târgoviște”, se arată în scrisoarea deschisă a acestuia.

Sursa foto: agerpres.ro

1 comentariu la “Deputat PSD, scrisoare de ajutor către Klaus Iohannis: „Nu credeam să ajung să vă scriu vreodată…”

  1. Daca pe unul ca asta l-a ales Ponta sa-i fie consilier iar in teritoriu s-a bazat pe campania electorala facuta de Geoana, Vanghelie, Mazare sau Ivan, se mai mira vreun pesedist azi de ce il avem pe Iohannis presedinte ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *