Skip to content
Politică

Deputat și primar USR, amendați pentru nepurtarea măștii. În aceeași zi, ei avertizau cetățenii că masca e obligatorie

b1

Un deputat și un primar USR au fost amendați de Poliție, pentru nepurtarea măștii. Este vorba despre Teodor Lazăr și edilul Bacăului, Lucian Viziteu. Cei doi au fost surprinși joia trecută fără mască la un eveniment public, desfășurat în aer liber, demolarea unor garaje din oraș.

Cei doi politicieni au fost singurii participanți la eveniment fără mască. Lazăr și Viziteu au fost sancționați abia după o săptămână, în urma sesizării presei locale. Astfel, au primit o amendă de 1.000 de lei, fiecare, potrivit b1.

„Până în acest moment, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei fiecare conform Legii Nr 55/ 2020. De asemenea, se continuă verificările în vederea identificării tuturor persoanelor care erau prezente și nu respectau prevederile Legii Nr.55/ 2020”, a comunicat IPJ Bacău.

Evenimentul la care au participat cei doi useriști a fost organizat chiar de administrația Viziteu și a fost transmis live, pe Facebook.

Cu puțin timp înainte de eveniment, primarul Bacăului îi avertiza pe băcăuani, printr-o postare în social media, că purtatul măștii este o măsură obligatorie, inclusiv în aer liber.

„Vă reamintesc că masca este obligatorie și pe stradă și că trebuie să facem toți un efort pentru a avea cât mai puține cazuri noi”, avertiza primarul Bacăului, pe 10 ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *