Skip to content
Politică

Deputat USR, declarații noi în privința perchezițiilor DIICOT ce-l vizează pe dr. Mihai Lucan

transilvaniareporter.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a vorbit despre perchezițiile desfășurate de DIICOT în Cluj cu privire la un grup infracțional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, în cadrul căruia este anchetat și medicul Mihai Lucan, dar și Valeriu Ciprian Mihai Lucan și Dan Emil Fofiu Sânpetreanu.

Membrul Uniunii Salvați România a declarat că acestea sunt ultimele zile în care procurorii își pot face treaba, ”în contextul în care se distruge justiţia”, reamintind că a sesizat încă din luna martie Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii, cu privire la ”jaful care se întâmplă de 10 ani la Institutul de Urologie şi Transplant Renal”. 

”Nu pot decât să-mi dau seama că, în contextul în care se distruge justiţia în aceste zile, practic sunt ultimele zile în care procurorii pot să-şi facă treaba. Şi se pare că, de data aceasta, şi-o fac (…). Din păcate, acest dosar nu a putut fi făcut la Cluj datorită influenţei uriaşe pe care o are domnul Lucan asupra politicului (…) Încă din luna martie, în interpelările pe care le-am făcut către ministrul Bodog şi apoi către DIICOT am atras atenţia public cu privire la jaful care se întâmplă de 10 ani la Institutul de Urologie şi Transplant Renal. Târziu, dar se pare că nu prea târziu, procurorii DIICOT acţionează împotriva unor persoane despre care ştie tot Clujul că au jefuit mii de pacienţi, şi mă refer la familia Lucan – la tatăl şi fiul, şi cred că şi mama, care a lucrat la Curtea de Conturi”, a afirmat Ungureanu, conform Agerpres.ro.

Mai mult decât atât, Ungureanu a adăugat că a sesizat şi faptul că „există o deturnare de fonduri din programul de transplant”.

În încheiere, deputatul USR a spus că această anchetă este ”un miracol de Crăciun pentru miile de bolnavi care nu vor mai fi jefuiţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *