Skip to content
Puterea Știrilor Video

Deputata Florica Cherecheș, despre prioritățile PNL în educație: Siguranță în școli, o masă caldă pentru elevi și programe after school

psnews.ro

Deputata PNL de Bihor, Florica Cherecheş, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, a vorbit la ”Puterea Știrilor” despre prioritățile sale în domeniul educației.

Prevenirea abandonului școlar ar fi una dintre aceste priorități, potrivit deputatei PNL, ”prin înmulțirea unităților de învățământ în care să se servească o masă caldă”.

”Este foarte important acest lucru, pentru că sunt foarte mulți copii care sunt atrași de școală și care ar rămâne în școală dacă li s-ar da o masă.

Astfel, ar fi înlocuit și programul ”Laptele și cornul”, care este perimat și care, în mod clar, nu îndeplinește nevoile nutriționale ale copiilor. Este și o mare risipă în unele școli. Da, în zonele foarte sărace ”Laptele și cornul” poate fi singura masă din zi, dar în unele cazuri este și o mare risipă”, a spus liberala.

De asemenea, o altă prioritate pentru vicepreședintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților ar fi un așa numit tichet educațional sau o altă formă prin care să oferim părinților elevilor din ciclul primar posibilitatea să-și țină copiii într-un program after school.

”Pentru că acum cei mai mulți părinți lucrează mult și este bine să știe că copiii lor sunt în siguranță, în școală, alături de un cadru didactic, unde își fac temele dar și alte activități recreative, de exemplu o disciplină sportivă sau o limbă străină. În prezent există un program ”școală după școală”, dar din păcate nu este ceea ce ar trebui să fie.

Un al treilea lucru ar fi decontarea navetei pentru elevi, iar pentru cei din învățământul profesional este important să le oferim cazare și hrană gratuite, pentru că doar așa vom putea stimula dezvoltarea învățământului profesional.

De asemenea, siguranța în școli este deosebit de importantă. Până acum, de fiecare dată când existau probleme cu banii, se tăiau fix din fondurile pentru personalul administrativ și pază. A crescut și consumul de droguri și de etnobotanice în rândul elevilor și este cu atât mai vital să ai grijă cine intră în școală. Iar acum, în multe cazuri, în loc de pază specializată avem un elev de serviciu”, a mai spus Florica Cherecheș la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *