Skip to content
Politică

Deputata Laura Vicol răspunde „atacurilor mârșave”: infractorii trebuie să stea la pușcărie, dar au dreptul la apărare

Inquam Photos / Octav Ganea

Noua șefă a Comisiei Juridice, deputata Laura Vicol, a declarat, joi, după aprobarea cererii DNA de percheziționare a deputatului PNL Adrian Miuțescu, că a fost vizată de ”atacuri mârșave” din partea unui partid care ”a ales să fugă de la guvernare”.

„Eu până în acest moment am evitat și nu am dorit sa intru în aceste atacuri pe care eu le consider mârșave. Și de ce spun că sunt atacuri mârșave, vin din partea unui partid care a ales sa fugă de la guvernare. Un an de zile nu s-a întâmplat absolut nimic în justiție și acum încearcă sa creeze valuri de fum le spun eu acuzandu-ma pe mine pentru ceea ce nu au făcut domniile lor. Activitatea mea profesionala de 21 de ani ca avocat nu va interfera niciodată cu activitatea mea parlamentara. Sunt mandra ca sunt avocat, sunt mandra pentru ceea ce am făcut. Eu nu am întrat numai în dosare așa zis controversate, cum le-au numit cei care mă ataca. Am apărat si oameni bogați și oameni săraci. Ceea ce face acum USR să încerce sa mă discrediteze ca om și ca avocat nu este onorant pentru ei”, a precizat Laura Vicol.

Șefa Comisiei Juridice a mai spus că ”nu a luptat niciodată împotriva Anticorupției”, iar infractorii ”trebuie să stea la pușcărie, dar au dreptul la apărare”. Vicol a mai spus că DNA trebuie să existe, ”dar nu așa cum a fost făcut pe vechea formă”.

„(Despre stenograme, n.red.) Asa cum am spus de la bun început, eu când am început cariera de avocat în anul 1999, nici mie și nici colegilor avocați din Parlamentul României nu ni s-au dat liste cu clienți indezirabili, oameni pe care ii putem apară și oameni pe care nu avem voie sa ii reprezentam sub nicio forma în instanta (…) Așa cum eu am reprezentat clienții în instanța de judecată timp de 21 de ani și am făcut-o cu cinste și onoare și nu am fost nici măcar o singură dată pentru lipsă de integritate, din această cauză mi-am dorit să intru în politică și să fiu alături de o echipă minunată și să construiesc lucruri și să fiu avocatul românilor în Parlament. Sunt plângeri făcute pe ele (n.red. stenogramele), cu siguranță voi spune absolut tot ceea ce s-a întâmplat acolo pentru că sunt doar alegații, sunt total scoase din context, cine mă cunoaște știe, nu am cum să fiu subordonata nimănui. Eu niciodată nu am luptat împotriva anticorupției.

Poziția mea este una și aceeași: infractorii trebuie să stea la pușcărie, dar au dreptul la apărare, DNA trebuie să existe, dar nu așa cum a fost făcut pe vechea formă, cu abuzurile pe care eu le-am scos la iveală și nu cred că am făcut nimic rău, iar lupta anticorupție trebuie să existe în continuare. Eu lupt pentru dreptate, pentru bun simț și împotriva populismului ieftin”, a conchis aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *