Skip to content
Politică

Deputații au aprobat ajutorul de stat pentru fermele de suine. Dragnea-jr, printre beneficiari

stirilekanald.ro

Camera inferioară a Parlamentului a aprobat marți, 16 mai, proiectul de lege pentru aprobarea programului „Carne de porc din fermele româneşti” care decide acordarea unui important ajutor de stat pentru crescătorii de suine.

Deputații PSD, ALDE, cei ai minorităților naționale, precum și 48 de liberali din cei 49 prezenți la vot au aprobat acordarea ajutorului de stat de care va putea beneficia inclusiv ferma deținută de Ștefan Valentin Dragnea fiul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Acesta din urmă nu a participat la vot pentru a evita un eventual conflict de interese. Ajutorul de stat acordat crescătorilor de porci din țară ar urma să se ridice la 86 de milioane de euro, suma urmând să fie alocată din bugetul de stat, dacă proiectul de lege va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis și după primirea deciziei Comisiei Europene în acest sens.

Măsura va fi implementată prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, de ajutorul de stat putând beneficia producătorii de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale care vor livra către abatoare autorizate între 600 și 100.000 de capete de suine anual, mentionează portalul digi24.ro.

Ștefan Valentin Dragnea a preluat în 2014 o fermă de suine de la SC Tel Drum SA, o firmă controlată de Liviu Dragnea prin intermediul unor apropiați de familie, între timp beneficiind și de subvenții de la UE în valoare de peste 3 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *