Skip to content
Politică

Deputații îi ard la buzunare pe primari: le taie porția la jumătate

www.opiniibnr.ro

Dezbaterea pe tema proiectului legii salarizării în Comisia de muncă s-a finalizatat aseară. Deputații au decis să taie creșterea de 1.450 de lei la jumătate de care s-ar fi bucurat primarii și viceprimarii.

În urmă cu o săptămână senatorii au votat creșterea salariilor în rândul primarilor, însă colegii lor de la Camera Deputaților nu au fost de acord cu această propunere. Astfel au redus la jumătate creșterea de 1.450 de lei propusă de Senat.

În urma dezbaterii s-au trasat modificările cu privire la sumele ce vor intra în buzunarul salariaților.

  • Preşedinţii de consilii judeţene vor primi, însă, 750 de lei în plus.
  • Funcţionarii din Parlament vor avea spor de complexitate a muncii de 15%.
  • Informaticienii din justiţie pierd aproape jumătate din banii pe care îi câştigă acum

În proiectul legii salarizării este prevăzut faptul că salariile o să scadă și cu 50% în cazul informaticienilor din Justiție.

Printre cei norocoși se bucură profesorii universitari care au obţinut un spor de 10% din salariu dacă au performanţe academice.

Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”: Am cerut un spor de performanţă academică pentru că legea asta spune că se mai dă salariu şi pe performanţă. De 3 luni spun asta. Nu vreţi nu daţi. Să fie toţi salarizaţi la fel. Cel care ia gradaţie nu ia pentru că face performanţă? Pentru ce o ia?”

Amendamentul a fost votat în unanimitate, însă de aceste sporuri vor avea parte mai puţin de 15% dintre profesori, iar banii vor fi acordaţi din fondurile proprii ale universităţilor, potrivit Digi 24

De cealată parte, deputaţii au cerut ca profesorii universitari care au şi funcţii onorifice să nu mai primească bani în plus aşa cum primesc cei aflaţi la conducere. Este vorba despre preşedinţii de senat ai universităţilor.

Săptămâna viitoare va mai avea loc o întâlnire unde vor fi trasate în detaliu salariile pe care le vor avea angajaţii din Apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *