Skip to content
Alegeri Societate

Deputaţii PSD care au făcut scandal la şaormerie, din nou pe liste la alegerile parlamentare

digi24.ro

Supriză pe listele PSD Vaslui, care propune printre viitorii candidaţi pentru alegerile parlamentare şi doi politicieni controversaţi ai partidului. Este vorba de Adrian Solomon şi Irinel Stativă, ambii deputaţi de Vaslui, au fost amendaţi de poliţişti în urma unui incident petrecut în noaptea de 6/7 iulie într-o şaormerie, după ce casierul a solicitat deputatului Adrian Solomon să poarte mască de protecţie, arătându-i că toţi ceilalţi clienţi s-au conformat acestei obligaţii.

Astfel, unul dintre cei mai controversaţi parlamentari PSD de Vaslui, deputatul Adrian Solomon, cunoscut pentru derapajele sale publice, ocupă poziţia a doua pe lista pentru Camera Deputaţilor, urmându-l pe finul său, Eduard Popica. De altfel, nominalizarea lui Adrian Solomon pe un loc eligibil la parlamentare este una care pare să facă abstracţie de logica electorală.

Acesta este considerat unul dintre politicienii cu cea mai ridicată cotă de antipatie în rândul electoratului, iar dovadă în acest sens sunt rezultatele în alegeri în oraşul natal, la Bârlad, unde PSD a fost zdrobit de PNL în ultimii ani. În plus, desemnarea lui Adrian Solomon vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu dădea de înţeles în această vară, în urma scandalului de la şaormeria din Centrul Vechi, că atât Solomon, cât şi colegul său Irinel Stativă, nu se vor mai regăsi pe liste.

Aproximativ 100 de delegaţi din organizaţiile locale din întreg judeţul s-au reunit în seara de 11 octombrie în municipiul Vaslui pentru a vota listele cu candidaţii pe care PSD Vaslui vrea să îi trimită în Parlament pentru următorii patru ani.

La ultimele alegeri parlamentare, PSD Vaslui a câştigat două posturi de senator (Gabriela Creţu şi Doina Silistru) şi patru de deputaţi (Adrian Solomon, Ana Birchall, Irinel Ioan Stativă, Aurel Caciulă). Exceptând-o pe Ana Birchall care nu mai este membră PSD, toţi ceilalţi cinci parlamentari de Vaslui şi-au anunţat intenţia de a candida şi pentru alegerile din 6 decembrie. Primarii din judeţ şi-au dorit însă ca partidul să scoată în faţă nume noi.

După mai bine de patru ore de şedinţă, în urma opţiunilor exprimate prin vot, a fost creionată lista candidaţilor. Pe primul loc la Camera Deputaţilor, aşa cum se vehicula de mai multă vreme pe plan local, PSD Vaslui l-a scos în lupta electorală pe fostul prefect al judeţului, Eduard Popica. Popica a reuşit să răstoarne mitul ”băiatului de bani gata”, cu ocazia exercitării mandatului de prefect, câştigând o largă popularitate pe plan local, fiind nelipsit de la acţiunile publice sau situaţiile de urgenţă din judeţ.

La Senat, primul loc pe lista de candidaţi este ocupat de un alt nume nou, Valeriu Caragaţă, în prezent administrator public în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui, la rându-i perceput pe plan local ca fiind un politician echilibrat, care s-a ţinut departe de scandaluri sau controverse. Potrivit adevarul.ro, numele noi au continuat la Senat, acolo unde soţia liderului PSD Vaslui, Gabriela Creţu, nu a mai prins un loc eligibil pe liste. În urma opţiunilor delegaţilor, locul doi pe lista pentru Senat este ocupat de Gabriela Plăcintă, fost inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. Gabriela Creţu ocupă poziţia a treia pe listă, ea fiind urmată de celălalt senator în funcţie – Doina Silistru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *