Skip to content
Politică

Deputatul Alexandru Kocsis solicită din nou autosuspendarea președintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, după ce a fost inculpat pentru corupţie

libertatea.ro

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a solicitat din nou autosuspendarea președintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, după ce a fost inculpat într-un dosar de corupţie. Având în vedere că Eugen Pîrvulescu și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu la președinția PNL, premierul a refuzat să aibă vreo reacție în acest caz.

“Stimate coleg, din data de 22 iulie te afli sub control judiciar ca inculpat într-un dosar DNA. Ești acuzat de lucruri grave. Uman, dar și pragmatic, îmi doresc să reușești să dovedești în instanță că acuzatiile care ți se aduc nu sunt adevărate.

Până vei avea ocazia să ajungi în fața instanței pentru a-ți susține nevinovăția, ți-am cerut, în calitate de deputat de Iași, să te autosuspenzi din funcția de președinte al PNL Teleorman. Situația ta juridică nu trebuie să afecteze suplimentar imaginea Partidului Național Liberal.

Nu te-ai autosuspendat nici până la această dată, deși au trecut 24 de zile de când te afli sub control judiciar”, a scris pe Facebook Alexandru Kocsis.

Acesta a precizat că există precedentul lui Costel Alexe, fost președinte al PNL Iași. El s-a autosuspendat în aceeași zi în care DNA a instituit măsura controlului judiciar asupra sa, 28 aprilie, și nu a mai candidat la nicio funcție în PNL.

Domnule premier Florin Cîțu, ați spus despre decizia lui Costel Alexe de a se autosuspenda că „este corectă”, dar „ușor tardivă”, deși fusese luată în aceeași zi cu impunerea controlului judiciar.

Colegului Eugen Pȋrvulescu i-ați urat bun venit în „echipa câștigătoare”, deși avea control judiciar din data de 22 iulie.

Ce s-a întâmplat de pe 28 aprilie până astăzi cu exigența dumneavoastră?

Ați fost și probabil că încă sunteți un asumat susținător al inițiativei „Fără penali în funcții publice”. Dați dovadă de consecvență și cereți-i dumneavoastră colegului Eugen Pîrvulescu să facă un pas în lateral. De dragul Partidului Naţional Liberal pe care vreți să îl conduceți”, a mai scris deputatul PNL de Iași.

1 comentariu la “Deputatul Alexandru Kocsis solicită din nou autosuspendarea președintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, după ce a fost inculpat pentru corupţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *