Deputatul Alfred Simonis a inițiat legile care apără sănătatea copiilor

Sursă foto: Facebook/ Alfred Simonis

Președintele interimar al Camerei Deputaților, social-democratul Alfred Simonis, spune că a înițiat încă două acte normative care s-au transformat în legi. Se referă la faptul că s-a interzis vânzarea către minori de energizante și țigări electronice.

Două acte normative destinate să protejeze sănătatea copiilor,  inițiate de deputatul social-democrat Alfred Simonis, s-au transformat în legi. Astfel, s-a interzis unui comercian să vândă unui minor țigări electronice sau energizante.
Interzicerea comercializării către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice sunt două acte normative pe care le-am inițiat în Parlament și care au devenit legi. În urma acestui demers al meu, copiii nu mai pot cumpăra energizante sau țigări electronice, iar comercianții care încalcă cele două legi sunt aspru pedepsiți, scrie Alfred Simonis.
Parlamentarul de Timiș spune că a luat această inițiativă în urma unor discuții cu părinții și cadrele didactice, îngrijorate de amploarea fenomenului care pune în pericol sănătatea copiilor:
Am decis să depun aceste două proiecte devenite ulterior legi după ce am avut mai multe discuții cu părinți, dar și cu reprezentanți si sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli, unde atât băuturile energizante cât și țigările electronice se găseau cu ușurință. Totul pentru sănătatea copiilor!, a mai scris Simonis pe pagina sa de Facebook.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL