Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Deputatul Daniel Constantin explică ”greșeala” asocierii cu Tăriceanu: Dă-i omului puterea ca să vezi cu adevărat cine este

psnews.ro

Invitat la „Puterea Știrilor”, deputatul PNL Daniel Constantin a declarat că regretă apropierea pe care a avut-o de Călin Popescu Tăriceanu și ALDE.

„În mod clar, cu domnul Tăriceanu cred că am făcut o greșeală, și știți cum e, dă-i omului puterea ca să vezi cu adevărat cine este. În momentul în care a ajuns la guvernare în 2017, împreună cu domnul Dragnea, ALDE a luat-o pe un anumit drum cu care eu nu am fost de acord și am plecat atunci de la guvernare. Eram vicepremier, am declanșat acel conflict cu domnul Tăriceanu și am spus că eu nu pot să merg mai departe pe drumul acesta și am fondat un alt partid. Nu am vrut să plec în altă parte. Numai că, din păcate, am văzut că și aici am vrut să fac ceva, drumurile au mers în altă direcție, ca atare m-am hotărât să mă alătur unor colegi cu care am colaborat în acești 10 ani, de când sunt în zona de politică”, a declarat Daniel Constantin.

" "
" "

Liberalul nu a comentat faptul că unii colegi din Pro România au ales să rămână în partid, în ciuda faptului că 5 membri fondatori și alți 11 lideri au demisionat din formațiunea condusă de Victor Ponta.

„Nu vreau să îi critic pe cei care au rămas acolo, au venit alături de mine într-un moment delicat, în care și noi aveam nevoie să ne întărim și ei aveau nevoie să își găsească un drum foarte clar. Sper să reușească în următoarele alegeri, deși va fi foarte greu. Însă nu puteam să fiu de acord cu acea încercare de colaborare cu Tăriceanu, care s-a dorit a merge mai departe. Vă spun cu argumente concrete, nu a fost doar o colaborare pentru alegerile prezidențiale, pentru a-l susține pe domnul Diaconu. Nu cred că va mai fi o colaborare ALDE – Pro România, pentru că lucrurile s-au separat, s-au certat ulterior, dar inițial s-a dorit a se face o alianță, chiar o fuziune. Din diverse motive, care n-au ținut de mine, nu am fost la nicio întâlnire cu domnul Tăriceanu în perioada aceea, dar nu s-a mers mai departe. Pro România am văzut că are o direcție foarte clară, e doar un partid de centru stânga, eu nu  puteam să fiu de centru stânga și acum înțeleg că analizează două opțiuni de a face fuziune cu PSD-ul, sau de a face alianță cu PSD-ul. Oricare variantă, pentru mine e inacceptabilă”, a spus Daniel Constantin.

Pe de altă parte, deputatul liberal a constatat nu numai că noua conducere a PSD-ului nu a adoptat o nouă conduită politică, dar nici nu se dezice de ceea ce s-a întâmplat.

„Nu mă refer doar pe zona de justiție, știți că eu nu am discutat foarte mult, am spus acolo unde trebuie să spunem, la nivelul parlamentului, în ședințele cu ușile închise (…). Dar, din punct de vedere economic, în guvernarea PSD-ALDE lucrurile nu au mers în direcția potrivită și acum poate se plătesc anumite note de plată pe care le-au lăsat cei de la PSD. Și a venit o nouă conducere acum, care văd, din contră, că apără mai multe măsuri care s-au luat în acea perioadă. Dacă aș fi fost în Pro România aș fi spus foarte clar nu sunt de acord să facem colaborare cu oameni care nu se dezic”, a conchis deputatul Daniel Constantin, la „Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *