Skip to content
Politică

Deputatul Daniel Zamfir, duel pe tema legii dării în plată cu premierul Cioloș: „Sunt plin de revoltă!”

Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, i-a cerut, luni, premierului Dacian Cioloș, să oprească intoxicarea, după ce șeful Guvernului arată că a trecut de partea bancherilor.

”Mi se pare inacceptabil că acesta este punctul de vedere al Guvernului. Sunt plin de revoltă, când văd că prim-ministrul, prin această poziție, face enorm de mult rău României, preluând teza asta  intoxicantă a băncilor, și anume că prin legea asta s-ar pierde dreptul proprietății”, a spus deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, luni, la emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Legea dării în plată a trecut de Senat în urmă cu trei săptămâni.

”Soarta legii va fi pecetluită săptămâna viitoare, miercuri va intra în Comisia juridică cu amendamente”, a spus Zamfir, care se arată încrezător că legea va trece.

”Acum, legea nu are motive serioase să nu fie votată în forma pe care noi, inițiatorii, am depus-o, de a institui un echilibru între clienți și bancă”, a mai spus liberalul.

Potrivit lui Daniel Zamfir, de legea dării în plată nu beneficiază persoanele fizice care au luat credite pentru afaceri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, nu a dorit să intervină în această dezbatere, luni, la Antena 3.

Premierul Dacian Cioloş afirmă că deputatul PNL Daniel Zamfir are ”o abordare populistă” în scrisoarea deschisă privind legea dării în plată şi subliniază că, pentru a fi ”cu adevărat aplicabilă (şi nu atacabilă în justiţie) şi să fie în interesul clienţilor”, actul normativ ‘are nevoie de adaptări’.

”Domnul deputat are din păcate o abordare populistă prin această poziţie. Am spus de la început că susţin legea dării în plată şi am spus-o şi direct băncilor. Însă această lege trebuie să ţină cont de adevăratele cazuri sociale, de familiile care şi-au cumpărat pe credit o locuinţă, şi nu de speculatorii imobiliari. Asta este poziţia Guvernului. Nu ştiu cine este cel care face intoxicare. Guvernul vrea o lege funcţională şi nu populistă. Băncile au clar o lecţie de învăţat în relaţia lor cu clienţii. Dar pentru ca legea dării în plată să fie cu adevărat aplicabilă (şi nu atacabilă în justiţie), şi să fie în interesul clienţilor, ea are nevoie de adaptări”, a scris Cioloş, duminică seara, într-un comentariu la o postare pe pagina sa de Facebook.

Reacţia sa vine după ce deputatul PNL Daniel Zamfir i-a solicitat, într-o scrisoare deschisă, să oprească ”minciuna, intoxicarea şi abuzul” împotriva legii dării în plată, susţinând că premierul, în loc să servească interesele cetăţenilor români, „serveşte interesele unor bancheri străini”, informează antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *