Skip to content
Politică

Deputatul liberal Gabriel Avrămescu se retrage din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Belarus după arestarea jurnalistului Roman Protasevici

Facebook/ Gabriel Avrămescu

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu anunţă că se retrage din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Belarus, în urma evenimentului de duminică când un avion a fost deturnat de autorităţile acestui stat iar la aterizare jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat. „Nu mă pot declara prietenul cuiva capabil să întreprindă asemenea măsuri”, spune parlamentarul. Liberalul de Buzău mai scrie pe pagina sa de Facebook că avioanele Tarom n-ar trebui să mai tranziteze spaţiul aerian al Republicii Belarus, în urma evenimentului de duminică, scrie news.ro.

În urma evenimentului de la Minsk, în urma căruia un avion a fost deturnat chiar de autorităţile statului Belarus, sub pretextul unei ameninţări cu bombă, am decis să mă retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Republica Belarus. Atunci, când astfel de situaţii se petrec, poziţia mea este foarte fermă şi toleranţa este zero. Aşadar, consider că locul meu nu este în acest grup, pentru că nu mă pot declara prietenul cuiva capabil să întreprindă asemenea acţiuni.”, scrie Avrămescu.

Totodată, parlamentarul liberal îi solicită ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să se alinieze deciziilor celorlalte state şi să ceară Tarom să nu mai tranziteze spaţiul aerian al Republicii Belarus, aşa cum au hotărât şi companiile aeriene Air France şi Lufthansa:

În calitate de deputat în Parlamentul României, dar şi în calitate de locuitor al unui stat european care respectă relaţiile diplomatice şi legislaţia tuturor celorlalte state, contest cu tărie modul de acţiune a autorităţilor din Belarus, care au decis să recurgă la o strategie neprietenoasă în scopul capturării unui jurnalist cunoscut ca fiind opozant al regimului lui Aleksandr Lukaşenko. În contextul acesta, solicit ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, să se alinieze deciziilor celorlalte state şi să ceară Tarom să nu mai tranziteze spaţiul aerian al Republicii Belarus, aşa cum au hotărât şi companiile aeriene, Air France şi Lufthansa„, a mai scris parlamentarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *