Skip to content
Puterea Știrilor Video

Deputatul PMP Ionuț Simionca: Sunt 239 de voturi pentru învestirea Guvernului Orban. De la PMP nu va lipsi nimeni

Deputatul PMP Ionuț Simionca, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a vorbit despre ultimele evenimente înainte de votul pe învestire a Guvernului Ludovic Orban.

Astfel, potrivit deputatului, toți parlamentarii PMP (n.r-18) vor fi prezenți la vot și vor vota pentru învestirea lui Orban la Palatul Victoria.

„De la PMP nu va lipsi nimeni la vot”

„Sunt 239 de voturi, așa anunță liberalii. Sunt 6 voturi peste, 233 fiind numărul de voturi necesar să treacă Guvernul Ludovic Orban. Acum să vedem dacă se întrunește cvorumul. Trebuie să fie 2/3 din număruil de parlamentari, pentru a se ține ședința.

De la PMP nu va lipsi nimeni la vot. Eu am plecat de la 5 dimineață de la Cluj tocmai pentru a ajunge la vot, să nu rămână vreo aeronavă la sol. Mai era un zbor la 8, dar am vrut să mă sigur că ajung la vot, știți ce s-a întâmplat la moțiune. Președintele Tomac a început să ne sune de pe la 7:45 dimineață să ne verifice dacă suntem pe drum. Vrea să se asigure că toată lumea va veni și că nu o să își uite nimeni cartela. Noi, cei 18 parlamentari de la PMP, vom fi prezenți la votul de învestire. Toată lumea va vota, am ajuns la un consens”, a declarat deputatul PMP Ionuț Simionca.

Zi plină de emoții pentru Ludovic Orban

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL.

Guvernul Orban este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române.

Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

Şedinţa plenului Parlamentului este programată să înceapă la ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *