Skip to content
Politică

Deputatul PMP, Petru Movilă: „Vom avea bani pentru Autostrada Unirii”

Amendamentul depus de deputatul PMP Petru Movilă privind alocarea de fonduri în valoare de 22,5 milioane lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ din Autostrada Unirii a fost aprobat vineri de Camera Deputaţilor.

„În bugetul anului 2019 vor figura banii necesari pentru punerea în aplicare a legii pe care am iniţiat-o privind realizarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Prin demersurile pe care le-am realizat, prin dialog cu toate formaţiunile politice până la cel mai înalt nivel a fost inclusă în bugetul de stat finanţarea pentru tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ iar prin amendamentul depus de mine, semnat de patru parlamentari PSD, şi prin votul colegilor din Parlament, astăzi putem spune că intrăm în linie dreaptă cu realizarea studiilor de fezabilitate de la Mureş până la Prut. După promulgarea legii, adoptarea bugetului în forma actuală este cel mai important pas, mai ales în condiţiile în care Autostrada Iaşi – Tg. Mureş este în responsabilitatea integrală a Ministerului Transporturilor. Mulţumesc tuturor colegilor şi îi asigur şi avertizez că vom mai avea mult de muncă până la concretizarea investiţiei”, a explicat deputatul Petru Movilă.

Deputatul Petru Movilă a depus două amendamente care au făcut referire la construcţia Autostrăzii Uniri prin care a cerut suplimentarea fondurilor alocate pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Primul amendament, care făcea referire la suplimentarea creditelor bugetare de la 9 la 37 milioane lei pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ a fost respins. Cel de-al doilea a vizat introducerea în buget a studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni  – Iaşi – Tg. Neamţ şi alocarea a 22,5 milioane lei din credite de angajament pentru reactualizare. Readucem aminte şi faptul că parlamentarul ieşean a solicitat factorilor decidenţi de la nivel local implicarea în susţinerea unui singur amendament de către toate formaţiunile politice, solicitare care a rămas fără răspuns inclusiv până la acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *