Deputatul PNL Adrian Cozma a iniţiat un proiect de renunţare la limitarea plăţilor cu bani cash

foto: Facebook Adrian Cozma
Sursa foto: Facebook/ Adrian Cozma

Deputatul Adrian Cozma, preşedinte al PNL Satu Mare, a anunţat, luni, pe Facebook, că a iniţiat un proiect de lege prin care să se renunţe la măsura de limitare a plăţilor cu bani cash.

„Propun revenirea la plata cu banii cash! Ciolacu banii înapoi! E important să revenim cât mai rapid la starea de dinaintea limitării utilizării banilor cash. Nu putem impune un lucru pe care nu-l vrea aproape nimeni. E o lipsire de libertate până la urmă şi niciun salariat n-ar trebui să fie obligat nici măcar să primească banii doar pe card. Trebuie să fie opţional, fiecare persoană dispune de banii lui aşa cum doreşte şi să plătească în condiţii legale, nu impuse”,a arătat Cozma.

Potrivit acestuia, nu toate persoanele pot fi obligate să aibă card bancar, în condiţiile în care nu sunt bancomate în toate localităţile.

„Fie că vorbim de salariaţi sau antreprenori, nu putem porni de la ideea greşită că oamenii vor să înşele statul. Statul trebuie să găsească modalităţi prin care să monitorizeze activitatea economică din societate. Fiecare avem activităţi diverse care implică o anumită conduită socială, oamenii cumpără produse, animale, plătesc servicii agricole. Nu-i putem obliga să aibă toţi card bancar, mai ales în condiţiile în care nu avem încă bancomate în multe localităţi. Aşadar propunerea mea e clară: Trebuie să revenim asupra ordonanţei şi să renunţăm la măsura Guvernului de limitare a plăţilor cu bani cash. Sper ca toţi colegii să susţină proiectul de lege iniţiat în acest sens”, a arătat Cozma.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: