Skip to content
Politică

Deputatul PNL Costel Barbu anunță oportunități de finanțare, în anul 2021, pentru mediul de afaceri teleormănean

Facebook/Costel Barbu
" "

Deputatul Costel Barbu (PNL) anunță, într-o postare pe pagina personală de Facebook, oportunități de finanțare, în anul 2021, pentru mediul de afaceri teleormănean. Potrivit liberalului, firmele teleormănene au, în continuare, oportunitatea să aplice la unul dintre programele începute anul trecut: IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor, vor continua, și în acest an, pentru noi beneficiari, venind în ajutorul companiilor să treacă peste efectele economice ale pandemiei.

Costel Barbu anunță că în județul Teleorman, în anul 2020, au fost acordate, prin IMM Invest, 543 de finanțări garantate pentru microîntreprinderi și IMM-uri, cu o valoare totală de 339.358.626 lei.

" "
" "

„Oportunități de finanțare, în anul 2021, pentru mediul de afaceri teleormănean

Pe parcursul anului 2020, guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, a adoptat o serie de măsuri de sprijin sub forma unor programe de creditare cu garanții de stat, care au facilitat accesul la finanțare pentru companiile afectate de criza economică, provocată de pandemia COVID-19, susținând salvarea multor afaceri și a locurilor de muncă generate de acestea.

Comisia Europeană a apreciat, atât rapiditatea de răspuns, cât și eficiența măsurilor luate la nivelul statelor membre și a adoptat o nouă prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia Covid-19, până la 31 decembrie 2021.

Cel mai de succes program de garantare, derulat anul trecut, a fost IMM Invest, prin care s-au acordat 25.586 de finanțări garantate de stat, în valoare de peste 15 miliarde de lei, în doar 6 luni de la adoptare, permițând păstrarea unui număr de 443.097 locuri de muncă.

În județul Teleorman, în anul 2020, au fost acordate, prin IMM Invest, 543 de finanțări garantate pentru microîntreprinderi și IMM-uri, cu o valoare totală de 339.358.626 lei.

Cei mai mulți aplicanți teleormăneni își desfășoară activitatea în:

• cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase;

• transporturi rutiere de mărfuri;

• comerț cu ridicata al fructelor și legumelor;

• comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, alcool și tutun;

• comerț cu amănuntul de produse farmaceutice, în magazine specializate.

Pentru anul 2021, guvernul de coaliție, condus de Florin Cîțu, va folosi toate resursele bugetare disponibile și toate mecanismele europene de sprijin posibile pentru relansarea creșterii economice pe care o așteaptă românii.

Firmele teleormănene au, în continuare, oportunitatea să aplice la unul dintre programele începute anul trecut: IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor, vor continua, și în acest an, pentru noi beneficiari, venind în ajutorul companiilor să treacă peste efectele economice ale pandemiei.

Dragi antreprenori teleormăneni, fiți pregătiți și când se vor lansa programele, aplicați! Este șansa voastră să vă protejați afacerile și locurile de muncă generate!

#SusținemMediulDeAfaceri”, scrie Costel Barbu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *