Skip to content
Politică

Deputatul PNL Cristina Trăilă, pronostic pentru referendumul pe justiție după ce Klaus Iohannis a anunțat întrebările

jurnalul.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, joi, prin vocea purtătorului de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, a anunțat întrebările la care vor trebui să răspundă românii pe 26 mai, la referendumul pe justiție.

DETALII AICI: Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României a anunțat întrebările pentru referendumul pe justiție

Contactată de PSnews.ro, deputatul PNL Cristina Trăilă, membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților, a declarat că întrebările anunțate de președintele Klaus Iohannis sunt conform așteptărilor, adăugând că prima întrebare la acre va trebui să răspundă românii ”este destul de clară având în vedere noțiunile utilizate: <<amnistie>> și <<grațiere>>”.

„Sunt întrebările pe care el așteptam. Subiectele au fost menționate în conferința de presă a președintelui la momentul la care a hotărât organizarea referendumului.

Prima întrebare cred că este destul de clară având în vedere noțiunile utilizate: <<amnistie>> și <<grațiere>>. Noțiuni care au fost vehiculate pe buzele tuturor în ultimii 2 ani de la OUG13. Cred că cetățenii sunt familiarizați cu aceste noțiuni.

A doua întrebare, până la urmă, trebuie să fie corelată cu prima și până la urmă toată lumea știe ce înseamnă infracțiunea de corupție și posibilitatea de a ataca la CCR , în ipoteza în care se emit astfel de OUG. În esență, este rolul nostru al tuturor să explicăm foarte bine toate aceste noțiuni, dar cred că cetățenii sunt deja informați și familiarizați cu aceste chestiuni de natură juridică”, a declarat liberalul.

Întrebată dacă, în opinia sa, referendumul de pe 26 mai are șanse să treacă, deputatul PNL Cristina Trăilă a precizat:

În opinia mea da, va trece referendumul. Cred că va fi un examen pentru maturitatea societății românești și cred că după 30 de ani de la revoluție, cetățenii sunt suficient de maturi să înțeleagă ce avem de ales în această societate. Dacă vrem să avem infractori în funcții publice și să fie un obiect de guvernare acest lucru, sau o societate bazată pe reguli și pe unitatea legii până la urmă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *