Deputatul PNL Gigel Ştirbu: Proiect privind accesul gratuit la muzee pentru copii și tineri

Sursa foto: Wikipedia

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a anunţat că a depus, miercuri în Parlament, un proiect de lege care prevede ca toţi copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor şi la colecţiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităţilor publice locale şi centrale.

„Am depus astăzi o iniţiativă legislativă care completează Legea muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, în sensul modificării articolului nr. 24, introducându-se un nou alineat care prevede ca toţi copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor şi la colecţiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităţilor publice locale şi centrale”, a afirmat Gigel Ştirbu, potrivit unei postări de miercuri pe pagina de Facebook a Grupului Parlamentar PNL – Camera Deputaţilor.

„Există mai multe motive solide pentru care tinerii ar trebui să aibă gratuitate în aceste instituţii de cultură. Muzeele reprezintă instituţii culturale şi educative care oferă oportunităţi excelente pentru învăţare. Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, ştiinţei şi culturii. Această experienţă poate stimula curiozitatea şi învăţarea continuă”, arată expunerea de motive a proiectului de lege iniţiat de liberalul Gigel Ştirbu.

De asemenea, muzeele pot servi ca locuri pentru discuţii şi dezbateri pe teme culturale, istorice sau sociale, mai indică sursa menţionată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: