Skip to content
Politică

Deputatul PNL Mihai Culeafă, amendamente la legea bugetului: Situația trebuie remediată!

facebook.com

Mihai Culeafă, deputat PNL Ilfov, a anunțat, vineri, că a depus amendamente la legea bugetului, deoarece sunt mai multe probleme în județul Ilfov care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp.

Liberalul consideră că Guvernul trebuie să acorde bani pentru un pasaj subteran pe DJ 602 Centura București-Domnești, pentru construirea sectorului cuprins între DN7-DN1A (pasajul din zona localității Mogoșoaia), pentru modernizarea Centurii Rutiere a Mincipiului București între A1-DN7 și DN2-A2, pentru lărgirea la 4 benzi a zonei de sud.

De asemenea, Culeafă solicită Guvernului să acorde bani pentru o linie preorășenească între Pantelimon și București, distanța fiind de 2km.

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis redacției:

„In calitate de Deputat consider ca populatia Ilfovului trebuie sa fie reprezentata cu responsabilitate si devotement. Astazi am depus amendamente la legea Bugetului de Stat pe anul 2017.
Prioritar pentru mine au fost problemele cu care se confrunta zilnic cetatenii judetului Ilfov.
Impreuna cu colegii mei parlamentari de Ilfov, Nicoleta Pauliuc si Daniel Gheorghe, am propus introducerea in lista proiectelor prioritare ale Ministerului Transportului in sectiunea Infrastructura Rutiera pentru anul 2017 si pentru perioada 2018-2020 continuarea lucrarilor la Centura rutiera a Municipiului Bucuresti, astfel :
• Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucuresti Domnesti;
• Construirea sectorului cuprins intre DN 7 – DN 1A (Pasajul din zona localitatii Mogosoaia);
• Modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului Bucuresti intre A1 – DN 7 si DN 2 – A2;
• Largire la 4 benzi a zonei de Sud
Centura rutiera a Municipiului București reprezinta singura varianta de ocolire a capitalei, astfel finalizarea lucrarilor trebuie asumata drept o direcție prioritara de catre Ministerul Transporturilor în perioada 2017 -2020.
Voi incerca pe cat posibil sa dezvolt Judetul Ilfov si sa il fac sa ajunga la nivel european. Am planuri mari pentru cei patru ani de mandat. Cu munca si perseverenta am convingerea ca voi reusi..
O problema majora, veche si neasumata pana in acest moment de niciun politician o au cei din Orasul Pantelimon, fiind singurul oras din judetul Ilfov, care nu beneficieaza de o linie preorasaneasca a Regiei Autonome de Transport, desi se afla la doar 2 km de limita Capitalei!!
Nu putem avea pretentii de nivel european daca noi mergem pe jos la lucru pentru ca nu avem transport.
In prezent, in Orasul Pantelimon exista ca si in celelalte orase ale judetului Ilfov, transport privat de persoane (MAXI TAXI).
Companiile care asigura acest transport au un orar de functionare insuficient in sensul ca cetatenii orasului sunt obligati de multe ori sa parcurga pe jos distanta intre Bucuresti si Orasul Pantelimon (cca 2-3 km), in special seara cand se intorc de la serviciu.
Parcul de masini utilizat de aceste companii este invechit, siguranta calatorilor fiind pusa in pericol. In plus, norma de 70 de calatori per masina este permanent incalcata.!
In prezent transportul din Orasul Pantelimon pana la Bucur Obor, se efectueaza in cca o ora, acest lucru datorandu-se vitezei foarte mici de deplasare, avand drept scop obtinerea de venituri cat mai mari per cursa !
Am considerat ca situatia prezentata trebuie sa fie de urgenta remediata astfel incat, cetatenii Orasului Pantelimon sa beneficieaze de conditii similare ca si ceilalti cetateni din Judetul Ilfov. Pentru acest lucru,am solicitat prin unul din amendamentele depuse la Parlament infiintarea unei linii preorasenesti care sa deserveasca orasul Pantelimon.”

1 comentariu la “Deputatul PNL Mihai Culeafă, amendamente la legea bugetului: Situația trebuie remediată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *