Skip to content
Politică

Deputatul PNL Sabin Sărmaș discuție despre rolul Europei și României în evoluția tehnologică

Facebook / Sabin Sărmaș

Deputatul Sabin Sărmaș a anunțat pe pagina sa de Facebook că a participat la Romanian Business&Investment Roundtable, eveniment organizat de publicația The Economist, unde a discutat despre modul în care diviziunea geopolitică influențează evoluția tehnologică, respectiv care este rolul Europei și al României în acest context.

Subiectele care au fost dezbătute la Romanian Business&Investment Roundtable sunt:

-Granițele există nu numai în lumea reală, ci și în lumea virtuală, în ciuda Internetului care nu a fost proiectat să țină cont de granițele statelor.

-Tehnologia a fost transformată într-o armă, iar cenzura și controlul guvernelor pot împiedica inovația.

-Consensul privind politicile globale în domeniul tehnologiei sunt puternic influențate de diferențele culturale, iar valorile care guvernează lumea digitală pot afecta valorile noastre fundamentale ca societate.

-Europa este lider în ceea ce privește legislația pentru lumea digitală, adoptând o abordare centrată pe om și prioritizând valorile europene fundamentale.

-România și țările din Europa centrală și de sud-est au oportunitatea să sprijine dezvoltarea tehnologiei respectând regulile și valorile europene.

-Pentru a fi un jucător în formularea politicilor în sectorul IT&C, avem nevoie de lideri instruiți și determinați, capabili în același timp să coopereze cu alte națiuni și să apere valorile naționale și europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *