Skip to content
Politică

Deputatul PNL Virgil Popescu arată efectele devastatoare ale OUG 114: cum vor fi afectați românii (VIDEO)

psnews.ro
" "

Viorica Dăncilă a venit, luni, în Camera Deputaților, pentru a da explicații despre ordonanță 114/2018, numită și „Ordonanță lăcomiei”, la solicitarea Grupului parlamentar PNL. Cu toate că Opoziția a venit cu argumente pentru ca OUG să fie abrogată, Dăncilă nu a cedat. Premierul a spus că, deși în ordonanță există și aspecte la care mai trebuie lucrat, în mare ea aduce numeroase beneficii populației.

Deputatul PNL Virgil Popescu a contrazis avantajele OUG 114 menționate de premier. Acesta a prezentat pe larg, în fața celorlalți parlamentari din Camera Deputaților, toate prevederile  ”taxei pe lăcomie”. Astfel, liberalul a precizat că plafonarea prețurilor la gaze, conform ordonanței de urgență, s-a făcut doar pentru furnizori, ceea ce înseamnă că de la 1 martie, românii vor plăti mai mult la curent și la gaze naturale.

" "

”Ați spus ”ce bine că ați plafonat  prețurile la gaze”, poate nu v-a spus domnul Vâlcov că-s plafonate doar pentru furnizori, producătorii n-au voie să vândă cu 68 de lei, decât la furnizori, deci tot profitul se duce la aceștia, d-na prim-ministru, adică la multinaționale, ca să înțelegeți odată  ce ați făcut, iar clienții finali, vor plăti mai mult, noi românii vom plăti mai mult, inclusv clienții industriali, pentru că dumneavoastră le-ați plafonat pentru toată lumea și o să vedeți că o să plătească mai mult de la 1 aprilie și la curent, deja de la 1 martie și la gaze naturale”, a afirmat deputatul.

De altfel, parlamentarul a dezmințit afirmațiile consilierului premierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, potrivit căruia taxa de 2% din ordonanță nu se aplică exploatărilor offshore.

”Doamnă prim-ministru, taxa aceea de 2%, cu care domnul Vâlcov a ieșit în prime-time acum câteva zile și a spus că nu se aplică exploatărilor offshore, se aplică și la onshore și la offshore, este o taxă de licențiere care se plătește către ANR, nu este o taxă fiscală care ar putea fi scutită conform acelui amendament din legea onshore pe care noi  l-am votat pe stabilitate fiscală, este o taxă de licențiere, se aplică tuturor”, a spus liberalul.

Totodată, Virgil Popescu a criticat și dobânzile care se aplică românilor prin OUG 114/2018.

”Dacă aveți grijă de dobânzile românilor aveți o bancă, CEC Bank, de ce nu dați credite prin CEC Bank la dobânzi accesibile? Dacă se poate”,  a declarat deputatul PNL.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Ordonanța 114 nu a fost abrogată.

Viorica Dăncilă – abrogați OUG 114!

Sunt convins că OUG 114 – Ordonanța Lăcomiei trebuie abrogată! Și asta i-am transmis astăzi și premierului României Viorica Dăncilă, care se pare că este indusă în eroare de ”bunul” ei consilier – Darius Vâlcov! Semnalul este unul foarte serios, OUG 114 trebuie abrogată. Orice alte false argumente prezentate de cei de la PSD pot fi citite doar în cheia: pur politicianism, fără nicio legătură cu realitatea!

Publicată de Virgil Popescu pe Luni, 4 martie 2019

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *