Skip to content
Politică

Deputatul PSD Cristina Burciu anunţă că va vota Guvernul Orban: România nu îşi poate permite să intre în criză

Deputatul PSD Cristina Burciu anunţă că votează Guvernul Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală.

”Am decis să susţin învestirea în funcţie a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situaţia fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”, a scris Burciu pe Facebook.

Ea îşi argumentează decizia afirmând că, dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acţiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetăţeni, şi nu invers.

”Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se menţină la un nivel rezonabil şi cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcţie”, explică deputatul PSD.

Premierul desemnat Ludovic Orban anunţa, luni, că numeric, a fost depăşită cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului, dar că negocierile continuă, pentru a avea o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate.

Votul de învestitură în Parlament este programat luni, 4 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *