Skip to content
Puterea Știrilor Video

Deputatul PSD Laurențiu Gîdei acuză „abuzurile” de la Poșta Română: Noul director „amenință și timorează” angajații. Lucrurile au scăpat de sub control!

facebook

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, „amenință și timorează angajații”, a dat opt directori afară și i-a înlocuit cu 12 directori noi, oameni „de-ai lui”, a eludat sindicatul și refuză orice sfat de la oamenii cu experiență, susține deputatul PSD Laurențiu Gîdei. Invitat la „Puterea Știrilor”, social-democratul a criticat aspru conducerea companiei, precizând că „lucrurile au scăpat de sub control” la Poșta Română.

„Erau opt directori în compania mare, (Valentin Ștefan – n.r.) i-a îndepărtat pe toți, a pus 12 directori noi, tineri de-ai lui. Elimină și nu stă de vorbă cu nimeni din cei care au experiență, expertiză și înțeleg cum funcționează Poșta Română. Vreau să vă spun că s-a înconjurat de un grup de tineri și, da, sunt 65 de angajări numai în centrala din București, ca să nu vă mai spun în județe, la centralele din județe.

Ba mai mult decât atât, s-a autoincriminat prin declarațiile de presă că a reușit oarecum să rezolve problema contractului colectiv de muncă și a sindicatului. Cu alte cuvinte, a eludat sindicatul, l-a pus oarecum la pământ, sindicatul nu mai reprezintă o voce și nu mai reușește să țină ritmul cu toate trăsnăile care se întâmplă acolo. Și cei din sindicat și nu numai acționează pe bandă rulantă în instanță fel de fel de trăsnăi care au apărut.

Oameni care sunt foarte buni sunt amenințați, timorați, sunt chemați în birou și le spune ”îți dai demisia, te duci pe altă funcție de execuție”. Ce mai face, îi i-a dintr-o poziție D și îi mută la 100 km dincolo, dacă tu nu îți dai demisia și nu accepți ceea ce el îți oferă, deci sunt abuzuri”, a spus Gîdei la „Puterea Știrilor”.

Potrivit deputatului PSD, în ultimele 18 luni, Poșta Română a intrat „pe o pantă descendentă și lucrurile au scăpat de sub control”.

„Vechea conducere avea un plan de management foarte bine structurat, cu 200 de milioane linie de credit în spate, prin care aveau de făcut niște investiții foarte clare, să rentabilizeze Poșta. Acest nou director, care este provizoriu de 18 luni, închiriază apartamente cu 900 de euro pe lună ca să stea ei în București, le dă oamenilor lui provizorii salarii de 300 de milioane de lei vechi, plus bonusuri, mașină, secretară, birouri, plimbări în străinătate. Nu se poate, este inadmisibil, mă revoltă”, a precizat Laurențiu Gîdei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *