PSnews

Ultima Oră

Deputatul „Rambo” din PSD vrea să amâne pedeapsa de la Dragnea. Declarație lacrimogenă

cotidianul.ro

PSD-istul Cătălin Rădulescu (poreclit de către presă „deputatul Rambo” sau „deputatul Mitralieră”, după ce a dat de înțeles că ar putea ieși în Piața Victoriei, să tragă în protestatarii anti-guvernamentali) vrea să amâne pedeapsa ce ar putea veni din partea liderului social-democrat Liviu Dragnea, care a declarat deja în repetate rânduri că Rădulescu riscă excluderea din formațiunea politică.

Într-un comunicat trimis luni PSnews.ro, Rădulescu anunță că s-a autosuspendat timp de minimum 6 luni din „partidul lui de suflet”, pentru a nu afecta imaginea formațiunii politice și pe cea a membrilor PSD.

Parlamentarul se plânge că în ultimele zile a fost „ţinta unor atacuri venite din partea unei părţi a presei aşa-zis de dreapta, dar şi ţinta unor ameninţări de o extremă violenţă care m-au vizat pe mine,  dar şi familia mea (soţie, copil minor, mamă)”.

„Trebuie să recunosc public, însă, că unele dintre declaraţiile mele au fost pe alocuri total nepotrivite, uneori chiar şi neinspirate, dar acestea au fost făcute în urma unor provocări venite din partea a doi jurnalişti de la un cotidian central (Adevărul – n.r.). De altfel, îmi asum vina de a fi discutat personal cu aceştia în loc să fi apelat la Biroul de presă al partidului pentru a intermedia interviul, şi prin urmare, m-am trezit în mijlocul unui scandal care poate aduce atingere imaginii PSD.

Totuşi, este frapant cum, în urma declaraţiilor mele, procurorii ÎCCJ au deschis imediat un dosar in rem pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce, deşi de mai bine de o lună se incită, în mod public şi făţiş la violenţe ba împortiva Curţii Constituţionale, ba împotriva unor politicieni şi miniştrii, publicându-se în spaţiul virtual adresele de domiciliu sau numerele de telefon ale acestora, nu s-a autosesizat niciun procuror. Dar niciunul!

De altfel, constatând indiferenţa vădită a procurorilor în ceea ce priveşte ameninţările la adresa mea sau a colegilor din Guvern, am decis ca, personal, să depun plăngeri penale nominale împotriva celor care m-au ameninţat pe mine şi pe membrii familiei.

Concluzionând, pentru a nu atrage şi partidul în această sarabandă, am hotărât ca, în conformitate cu articolul 29 din Statutul PSD, să mă autosuspend  pe o perioadă de minim şase luni din partidul meu de suflet, în ideea de a-i proteja atât imaginea, dar şi pe cea a colegilor mei, care, la rândul lor, au trecut cu puţin timp în urmă prin situaţii asemănătoare în ceea ce priveşte ameninţările la adresa lor şi a famiilor lor”, detaliază Cătălin Rădulescu.

Pe de altă parte, deputatul de Argeș dă asigurări că își va susține prin vot colegii din grupul parlamentar al PSD.

„Nu îmi voi trăda colegii din grupul parlamentar social-democrat, pentru că fiecare vot al nostru în Parlament este important şi pentru PSD şi pentru Guvernul pe care îl susţinem. După clarificarea problemelor, menţionate mai sus, voi anunţa, în termenul statutar, partidul referitor la decizia mea viitoare.

Nu în ultimul rând, mulţumesc celor care m-au susţinut în ultimele zile, dar şi celor care m-au criticat”, încheie Rădulescu.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi