Skip to content
Puterea Știrilor Video

Deputatul Robert Sighiartău, dezvăluiri din culise: cum a fost RESPINSĂ de 2 ori majorarea alocațiilor

Deputatul bistrițean Robert Sighiartău, cel care a propus majorarea alocațiilor pentru copii, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii ”Puterea Știrilor”.

În cadrul acesteia, deputatul a vorbit, printre altele, despre reușita proiectului său privind majorarea alocației copiilor. Amintim că de la 1 martie 2019, alocațiile copiilor cu vârste de până la 2 ani vor crșste de la 200 la 300 de lei, în timp ce alocațiile celor cu vârste cuprinse ntre 2 si 18 ani vor fi majorate de la 84 la 150 de lei.

N-a fost deloc ușor. Demersul a început anul trecut în septembrie, când am depus la Camera Deputaților două proiecte de legi. Unul se referea la creșterea alocațiilor în forma în care vor crește și acum de la 1 martie, iar al doilea proiect se referea la indexarea alocațiilor cu rata inflației. În ultimii 2 ani de zile, din păcate, rata inflației în România a crescut foarte mult. Anul trecut a fost de 4,6. Această rată a inflației mânca din alocația copiilor.

Majoritatea parlamentară a tegiversat destul de mult proeictele mele, au ajuns să fie votate în Comisiile de Buget și Finanțe, respectiv Muncă, din Senat, iar apoi, acum 2 săptămâni, a ajuns în Plenul Senatului. Acolo am primit un vot negativ din partea majorității PSD-ALDE și UDMR, iar proiectele mele au fost respinse. Când am văzut acest lucru nu m-am lăsat și m-am luptat în continuare. Am vorbit cu colegii mei de la PNL și am fost de acord să depunem un amendament la proiectul de buget de anul acesta, astfel încât să prevedem majorarea alocațiilor la sumele pe care le-am stabilit în proiectul de lege.

Am ajuns în Comisia de Buget, Finanțe cu dezbaterea bugetului și acolo la fel, m-am bătut pentru creșeterea alocațiilor, însă, din păcate s-a întâmplat la fel. Majoritatea PSD-ALDE-UDMR a votat împotrivă. Șansa mea a fost că am primit foarte mare sprijin din partea românilor, în sensul că eu am comunicat foarte bine intențiile mele, inclusiv în zona de online, iar oamenii au văzut că mă bat pentru acest lucru și nu numai că au văzut, dar au și susținut această majorare a alocațiilor(…)

Însă, a doua zi s-a întâmplat ceva în Plenul Camerei Deputaților: când a venit momentul amendamentului meu cu privire la majorarea alocațiilor foarte mulți dintre cei care au votat împotrivă la Senat și la Comisia de Buget Finanțe, au ieșit din sală pentru că nu au avut curajul să voteze a 3-a oară împotriva și astfel a trecut amendamentul meu la 4 voturi”, a dezvăluit Robert Sighiartău, la Puterea Știrilor.

Secvența video, mai jos:

1 comentariu la “Deputatul Robert Sighiartău, dezvăluiri din culise: cum a fost RESPINSĂ de 2 ori majorarea alocațiilor

 1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
  pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii,
  republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru modificarea art.58
  din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cuhandicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare-Art. III – Alineatul (1) al articolului 58 din Legea nr.448/2006 privind protecția șipromovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată în Monitorul Oficial al
  României, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:
  ” (1) Copiii cu handicap, inclusiv copiii cu handicap de tip HIV/SIDA, beneficiază de alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege. ” –Vechiul text al art 58 alin 1 din legea448/2006-(1) Copiii cu handicap, inclusiv copiii cu handicap de tip HIV/SIDA, beneficiaza de alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%. CONCLUZIA- guvernul Dragnea-Dancila micsoreaza alocatiile pentru copii cu handicap-Rusine PSD_Dragnea !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *