Skip to content
Politică

Deputatul Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL, pune degetul pe rană: coaliția de guvernare nu se gândește deloc la viitorul copiilor

Guvernul a anunțat oficial că alocațiile se măresc începând de la 1 aprilie, urmând ca din luna mai, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani să primească lunar câte 150 de lei, iar copiii cu dizabilități să primească 300 de lei.

Deși este o veste bună, deoarece alocația nu a ținut pasul în ultimii 4 ani cu inflația și noile realități ale economiei românești, marea problemă este că Guvernul s-a împrumutat în cuantum de 2 miliarde de lei pentru a susține, cel puțin în acest an, aceste alocații mărite, în loc să taie de la cheltuielile inutile ori pensiile speciale.

Deputatul liberal Robert Sighiartău, cel care a depus amendamentul inițial ce prevedea mărirea alocațiilor din bugetul destinat pentru pensii speciale, a explicat faptul că mărirea alocațiilor este aproape inutilă, deoarece coaliția de guvernare nu investește bani care ar putea ajuta cu adevărat copiii:

”Alocația s-a majorat până la urmă, asta după ce guvernarea PSD-ALDE a mai amânat o alocație, cea pe luna martie, o alocație pe care au furat-o din buzunarele copiilor. Bugetul susține această creștere. Când am depus amendamentul le-am oferit toate calculele și modalitățile prin care pot susține aceste alocații, le-am mai spus că ar fi bine să taie toate cheltuielile care nu au niciun beneficiu. Sunt cheltuieli pentru clientela lor politică, deci din punctul acesta de vedere, nu este o problemă financiar.

Problema cea mai mare este că PSD-ALDE nu are grijă absolut deloc de viitorul acestei țări și nu se gândește deloc la viitorul copiilor. Nu alocă bani în acest sens, nici măcar alocația n-au vrut s-o majoreze. În momentul în care mai invocă tot felul de motive fără sens, așa cum au făcut-o inclusiv când am depus acel amendament, când ei vin și cheltuie banii pe pensii speciale, pe cheltuieli cu bunuri și servicii care înseamnă cheltuieli pentru ei și clientela lor politică și beizadelele lor din toate ministerele.” a declarat deputatul PNL pentru PSNews.ro

Dacă o posibilă viitoare criză economică va spulbera acest guvern și veți veni dvs, opoziția, la guvernare, sunteți pregătiți să faceți față dezastrului lăsat în urmă de actuala guvernare?

”Ei nu s-au împrumutat pentru alocațiile copiilor, ei s-au împrumutat pentru pensiile speciale pe care ei le dau parlamentarilor, Avocatului Poporului și clientelei lor politic, așa trebuie să punem problema. Plus, pentru acest guvern foarte mare pe care ei l-au creat, cu toate ministerele și toți secretarii de stat unde se cheltuie peste 5 miliarde de lei. Aici e problema noastră, că acest guvern PSD-ALDE cheltuie banii pe chestiuni personale și de partid.” 

”Evident, suntem un partid politic, suntem pregătiți de guvernare, cred că acest guvern trebuie să plece cât mai repede de la Palatul Victoria ca să putem opri acest dezastru economic, social și moral al României și vă asigur că noi suntem pregătiți și știm ce avem de făcut. Fără tăieri, fără niciun fel de deranj pentru populație” a mai declarat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *