Skip to content
Politică

Deputatul USR care nu știe unde e Craiova calcă din nou în străchinile geografiei FOTO

usr.ro

Deputatul Uniunii Salvați România (USR) care a dovedit chiar pe un propriu fluturaș de campanie că nu știe unde se află municipiul Craiova (pentru a cărui primărie candidează pe 11 iunie) calcă din nou în străchinile geografiei.

Este vorba despre Adrian Prisnel, pe care vi l-am prezentat săptămâna trecută cu o gafă cât casa: a susținut că localitatea pe care vrea să o administreze în calitate de edil se află în Muntenia, nu în Oltenia.

DETALII AICI: Aberația săptămânii: un deputat USR candidează la primărie, dar habar n-are unde e orașul FOTO

Acum, același parlamentar de Dolj declară Craiova „al doilea cel mai mare oraș din sudul României”. (Imaginea a fost postată pe Facebook de către fostul deputat PNL Horațiu Buzatu. Nu ne mai complicăm să insistăm pe faptul că Prisnel pune virgulă între subiect și predicat imediat după aceea.)

Fotografia postată de Horatiu Buzatu.

Ținem să îi amintim lui Adrian Prisnel că în sud (ba chiar limitându-ne la Oltenia) putem găsi orașe cu o suprafață mai mare decât cea de 81,41 de kilometri pătrați a Craiovei: Baia de Aramă, județul Mehedinți (91,11 km²); Corabia, județul Olt (92,84 kmp); Filiași, Dolj (99,73 kmp), Călimănești, Vâlcea (104,5 kmp); Strehaia, Mehedinți (108,64 kmp) și lista poate continua.

Nici ca populație (305.689 de locuitori la 1 ianuarie 2016, conform INS) Craiova nu este al doilea cel mai mare oraș din sudul României, fiind surclasată nu doar de Constanța (317.832 persoane), ci și de către București (2.106.144 de oameni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *