Skip to content
Politică

Deputatul USR Iulian Bulai, celebru pentru gafele despre Iisus, nu are o carieră profesională, dar și-a cumpărat apartament în Norvegia

Inquam Photos / George Călin

Deputatul USR Iulian Bulai s-a afirmat pe scena politică doar prin declarațiile șocante pe care le-a scris pe Facebook în ultimii ani, precum faptul că Iisus ar proveni din „mamă surogat”. Dar din declarația de avere și din CV-ul său ies la iveală informații importante care arată că deși nu a avut niciun loc de muncă stabil și nicio carieră profesională, a reușit totuși să-și cumpere un apartament în Oslo, capitala Norvegiei. 

După terminarea liceului, Iulian Bulai a plecat să studieze în Norvegia, unde avea deja două surori. Deși nu menționează în CV-ul său între ce ani a studiat la anumite universități, semn că a lipsit de la cursurile la care ar fi trebui să învețe cum se scrie un CV, aflăm totuși că Bulai are studii în domeniul artei. 

Din 2012 și până în 2016 n-a avut niciun loc de muncă stabil, iar despre o carieră nici nu poate fi vorba, o arată CV-ul. A fost de mai multe ori stagiar, a făcut câteva traduceri pentru biserică și atât. Și să ne amintim că Iulian Bulai voia să modifice legea adopției. Din păcate nu-l ajută nici cunoștințele academice și nici experiența inexistentă. 

Deși n-are nicio carieră profesională, Iulian Bulai deține un apartament de 95 mp în Oslo, capitala Norvegiei. În declarația sa de avere din ianuarie 2017 mai apar și două credite în Norvegia. Unul în 2012, în valoare de 254.920 NOK (adică circa 24.000 de Euro), ceea ce reprezintă suma restantă în ianuarie 2017. În 2012 era stagiar la Ambasada României în Norvegia. Al doilea credit l-a făcut în 2015, în valoare de 2.670.000 NOK (circa 250.000 Euro), ceea ce reprezintă suma ce mai trebuia achitată, nu valoarea întregului credit. 

În 2016, deputatul USR a câștigat doar 3.698 NOK (circa 340 de Euro), din câteva traduceri. În 2016, a trăit exclusiv din banii soției sale și ai părinților. Sau poate acei 340 de Euro i-au fost suficienți. Soția lui este jurnalist în Norvegia și a câștigat în 2016 circa 50.000 de Euro pe an. Șomer să fii, noroc de soție să ai! Când a candidat pentru scaunul de deputat, Bulai a reușit să împrumute USR-ul, în 2016, suma de 33.600 RON, semn că și „oamenii noi” ajung să-și cumpere fotoliul din Parlament. 

Deputatul USR mai deține un depozit bancar de 127.529,77 NOK (circa 12.000 Euro), declarați în 2017. În 2020 depozitul a crescut la 217.951 NOK (circa 20.000 Euro). Mai deține și niște statui în valoare totală de 180.000 NOK (circa 16.500 Euro). Acesta mai are inclusiv două case în Tămășeni, județul Neamț, despre care spune că vor deveni muzeu. 

Iulian Bulai rămâne în memoria electoratului cu gafele sale. Anul trecut de Crăciun a spus că Iisus s-ar fi născut dintr-o mamă surogat. „(n.r. Iisus) Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”, a scris acesta pe Facebook chiar de Crăciun. 

Iulian Bulai a continuat să se facă de râs și anul acesta, când a declarat că la 2 ani și jumătate vorbea cu mama sa despre revoluție și mineri, deși studiile arată că între 0 și 3 ani copiii nu-și formează amintiri, iar la 2 ani și jumătate nu au cu siguranță un vocabular suficient de vast pentru a ști măcar ce înseamnă miner sau comunist. 

Tot în 2020, marea problemă a lui Iulian Bulai era faptul că în seara de Înviere, Poliția n-a venit și la el să-i aducă lumină acasă și se întreba de ce doar ortodocșii au primit lumină. 

Iulian Bulai a intrat în politică alături de PACT, în 2016, partid condus în trecut de Sebastian Burduja, care astăzi a ajuns în PNL și cu funcție în Guvern. Înainte de alegerile parlamentare din acel an, Bulai a fugit spre USR care i-a oferit șansa să candideze. 

Deputatul USR vrea al doilea mandat de deputat, la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie 2020. Nu-l recomandă nici studiile, nici cariera inexistentă și nici atât realizările din Parlament. Deputatul USRPLUS ar trebui să fie unul dintre cei care vor face legi pentru spitalele din Neamț. În 4 ani în Parlament, n-a fost interesat de situația spitalelor din Neamț sau România, a descoperit acest subiect abia după incendiu. 

 

3 comentarii la “Deputatul USR Iulian Bulai, celebru pentru gafele despre Iisus, nu are o carieră profesională, dar și-a cumpărat apartament în Norvegia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *