Skip to content
Sport

Derbiul Dinamo – Steaua s-a lăsat cu amenzi drastice. S-a început urmărirea penală în 10 cazuri şi 17 suporteri au fost interzişi pe stadioane

Facebook

Derbyul Dinamo – Steaua, din Liga a II-a, de luni seara, incheiat cu scorul de 3-0, s-a lăsat cu amenzi, dosare penale şi interzicerea unor suporteri pe stadioane.

Jandarmeria Bucureşti anunţă că a întocmit 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi a aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.550 de lei, după meciul dintre Dinamo şi Steaua, scor 3-0, de pe Arena Naţională, din play-off-ul Ligii II.

Conform Jandarmeriei, au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel:

– 7 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

– 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.550 de lei, astfel:

– 8 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

– 22 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu predederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 45.000 de lei, iar societăţii specializate de pază i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, scrie news.ro.

Potrivit Jandarmeriei, în continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *