Derogare de la Legea construcțiilor pentru panouri fotovoltaice amplasate pe suprafețele amenajărilor piscicole de stat

Piscicol
Sursa foto: Pixabay

Concesionarii, chiriașii și arendașii de amenajări piscicole aflate în proprietatea statului sunt pe cale să primească derogare de la Legea construcțiilor pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pe suprafețele acestora.

Prevederea a fost avizată de către deputați, prin vot final.

″Prin derogare de la prevederile art. 3 alin. (1) lit. c) și ale anexei nr. 2 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (…), amplasarea de instalații de producere a energiei fotovoltaice pe suprafețele amenajărilor piscicole din domeniul public/privat al statului, și aflate în administrarea Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură, de către concesionari, arendași sau chiriași, se face cu acordul administratorului, conform avizului de gospodărire a apelor, cu respectarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 (…)″, este amendamentul introdus de către comisii, inițiat de PSD.

Se derogă astfel de la prevederea din Legea construcțiilor potrivit căreia ″Construcțiile civile, industriale, agricole, cele pentru susținerea instalațiilor și utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizației de construire, precum și a reglementărilor privind proiectarea și executarea construcțiilor, pentru (…) noi capacități de producere, transport, distribuție a energiei electrice și/sau termice, precum și de reabilitare și retehnologizare a celor existente″.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: